THE PROMISED NEVERLAND: TOM 3

W sercu Dona i Gildy rodzą się podejrzenia wobec Emmy i spółki. Krone z każdą chwilą zbliża się do prawdy. Mama Izabella wreszcie wykonuje swój ruch. Tuż przed zaplanowaną ucieczką okoliczności drastycznie się zmieniają! Jaki los czeka sieroty, których przyszłość maluje się w czarnych barwach?

Informacje dodatkowe o THE PROMISED NEVERLAND: TOM 3:

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2018-06-05, Ocena: 4, Przeczytałem,

THE PROMISED HORRORLAND

"The Promised Neverland" to manga będąca połączeniem horroru o mordujących dzieci demonach z uroczą, zabawną i lekką (przynajmniej jeśli chodzi o ilustracje i pierwsze rozdziały pierwszego tomu) opowieścią o sierocińcu. Zrodziła się z tego trzymająca w napięciu, wciągająca i intrygująca historia, którą czyta się właściwie jednym tchem. I wciąż ma się ochotę na więcej.

Wyobraźcie sobie, że mieszkacie w domu dziecka. Nie macie rodziny, całym Waszym światem są Wasi opiekunowie i koledzy, ale mimo to jesteście szczęśliwi i z nadzieją czekacie na dzień, w którym ktoś Was adoptuje. I wtedy nagle odkrywacie, że sierociniec jest hodowlą dzieci przeznaczonych na ofiary dla przerażających demonów. Nie wiecie wszystkiego, ale jedna rzecz jest dla Was jasna – trzeba uciekać. Tylko jak? I jak przetrwać w pełnym wrogów świecie?
Emma, Norman i Ray zdołali rozpoznać problemy i zagrożenia, szykują się do opuszczenia domu dziecka, ale nie wiedzą, co czeka ich na zewnątrz. Do akcji starają się zaangażować kolegów, ale nie mówią im całej prawdy o tym, co się dzieje. Starają się jednocześnie poznać tajemnicę Williama Minervy, po którym zostały jedynie znaki w książkach. Tylko czy w czymkolwiek może im to pomóc?
Tymczasem Don i Gilda włamują się do tajemniczego pokoju Mamy. Odkrywają tam wiele szokujących informacji, które ich przerażą i ukazują prawdziwe oblicze ich opiekunki. Jednocześnie dzieci zaczynają zastanawiać się czy Emma i pozostali rzeczywiście powiedzieli im wszystko, co wiedzą…

Całość recenzji na moim blogu: http://ksiazkarniablog.blogspot.com/2018/06/the-promised-neverland-3-kaiu-shirai.html

Avatar użytkownika - joseheim
joseheim