Poszukujący „Siedmiu Murów” bohaterowie trafiają do niezwykle zagadkowego miejsca.
Co czeka Emmę i Raya w labiryncie, który zdaje się bez wyjścia? I co zobaczą u celu swojej podróży?!
Do boju, wieczne dzieci!
Wydawnictwo: Waneko
Data wydania: 2020-07-06
Kategoria: Komiksy
Atmosfera zagęszcza się i powoli wreszcie akcja zdaje się zmierzać do długo oczekiwanego rozwiązania.
Przeczytane:2020-07-30, Ocena: 4, Przeczytałem,
OBIECANE SIEDEM MURÓW
Fabuła „The Promised Neverland” od kilku tomików coraz bardziej zbliża się do finału, ale jak widać autorzy mają nam jeszcze sporo do powiedzenia i nie zwalniają tempa. I dokładnie to widać po szesnastym tomiku, gdzie wydarzenia balansują już na krawędzi wielkiego finału, wciąż jednak przygoda trwa, a zabawa jak zwykle trzyma wysoki poziom.
Norman szykuje się do ostatecznego rozwiązania kwestii demonów i nic nie jest w stanie odwieść go do jego pomysłu zemszczenia się. Nawet przyjaciele z dawnych lat, którzy mają uzasadnione wątpliwości czy wytępienie wroga to rzeczywiście dobra metoda. Dlatego postanowili skorzystać z ostatniej opcji, jaka im pozostała i odnaleźć legendarne „Siedem Murów”. Tak oto trafili do dziwacznego świata, gdzie znane im prawa fizyki nie obowiązują…
… i teraz tkwią w labiryncie, z którego nie ma wyjścia. Próbując zrozumieć co tu się dzieje i czym jest to miejsce, starają się jednocześnie dotrzeć do celu. Ale co ich tam czeka? I czy im się to uda?