Atak ścigających odbiera Emmie i przyjaciołom namiastkę spokoju. Wróg jest coraz bliżej, a nie ma nikogo, kto wyciągnąłby pomocną dłoń. W dotychczas bezpiecznym schronie rozpoczyna się walka na śmierć i życie!
Czy dzieci, które musiały przedwcześnie dorosnąć, obronią się przed nowym zagrożeniem?
Wydawnictwo: Waneko
Data wydania: 2020-01-07
Kategoria: Komiksy
Tłumaczenie: Wojciech Gęszczak
Przeczytane:2020-01-31, Ocena: 4, Przeczytałem,
WRÓG ATAKUJE
„The Promised Neverlad” to opowieść, która wciąga, jak choroba. Owszem, najbardziej porywała wtedy, kiedy było w niej najwięcej niepewności (czyli zanim liczba tomików osiągnęła wartość dwucyfrową), ale i tak opowieść przez cały czas trzyma wysoki poziom. I nie inaczej jest z najnowszym, trzynastym już tomikiem, który miłośnikom serii zapewni wrażenia, jakich oczekiwali i sprawi, że tylko będą mieli ochotę na więcej.
W tym świecie spokój nigdy nie trwa długo. Emma przekonała się o tym nie raz i przekonuje znowu, kiedy dochodzi do ataku. Bezpieczna przystań jest zagrożona. Wróg się zbliża. Śmierć jest kwestią czasu. Jak potoczą się nadchodzące wydarzenia?
Całość recenzji na moim blogu: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2020/01/the-promised-neverland-13-kaiu-shirai.html