Tajemnice Związku

Tajemnica Związku pomaga mężczyznom lepiej zrozumieć naturę kobiety i doświadczyć głębokiej intymności z kobietą.

Autor dzieli się swoją dwudziestoletnią praktyką i wskazuje, w jaki sposób świadomie nawiązywać intymne relacje. Jak wydobywać swoją dzikość, zachowywać zainteresowanie, dawać partnerowi obfitość oraz świadomie budować i prowadzić związek do jak najgłębszej relacji.

Tajemnice Związku to relacje, seks, pozytywne myślenie, zdrowie, głodówki, medytacja, obfitość... Trzeba mieć mocne jaja, by zabrać się za takie tematy w jednej książce. I mocną czakrę gardła, by umieć to przystępnie Czytelnikom przekazać. Bartek W Stefański ma jedno i drugie. I jeszcze połączenie z tym, co go prowadzi, i nas, jeśli tylko zechcemy, będzie prowadzić. Piotr Bielski, autor Życie na lekko. Jak radośnie być sobą.

Recenzja Piotra Bielskiego

Fragment książki:
Uciekamy od miłości, ponieważ miłość jest prawdą, a przebywanie w obecności prawdy jest czymś, na co gotowi są tylko nieliczni. To cię energetycznie rozrywa, demontuje wszystko, za czym się chowasz, rozdziera cię, aż umrze każda część ciebie, która nie służy boskości. Ludzie uciekają od związków, ponieważ naturalną ewolucją związku jest stanie się bezpośrednim ucieleśnieniem boskości i nie każdy jest gotowy poświęcić swój cień.

Po zakończeniu wieloletniego związku przyszły do mnie ogromne cierpienie i ból. Nienawidziłem życia. Nienawidziłem wstawania. Nienawidziłem chodzenia. Nienawidziłem niczego. Jedynym miejscem ucieczki od mojego niepokoju był sen i spacer. Czasem wyjazd w góry, które były i nadal są moją wielką pasją. Czytanie literatury duchowej oraz psychoterapia pozwoliły mi uwolnić traumę, wyjść z bólu i cierpienia, ale tylko na chwilę. Nadal czułem się nieszczęśliwy w środku, bo wiedziałem, że to, co się wydarza, nie jest tak naprawdę związane z moją żoną, tylko ze mną i moją wielką słabością oraz tak naprawdę niewielką wiedzą o związku, o byciu w związku. Praca, jaką wykonywałem, pomogła mi odzyskać zdrowie psychiczne, a słuchanie duchowych nauczycieli łagodziło mój niepokój. Wiedziałem jednak, że muszę się czegoś więcej nauczyć - coś, czego jeszcze nie pojąłem; że jest do odkrycia jakaś tajemnicza zasada.

Informacje dodatkowe o Tajemnice Związku:

Przeczytane:2022-10-31, Ocena: 4, Przeczytałam,

Tytuł: „Tajemnice związku”
Autor: Bartek W. Stefański
Wydawnictwo: Medycyna Books
Gatunek: nauki społeczne (psychologia, socjologia)
Objętość: 74 strony
Data premiery: 06.03.2022

#recenzja
Męski, dojrzały, świadomy punkt widzenia na związek. Związek ciał a przede wszystkim dusz. Bartek W. Stefański prowadzi swoją opowieść przez umysł, emocje, duszę aż po ciało kobiety. Niezwykle ciekawa instrukcja „obsługi” kobiety, odpowiedzi na pytania, których mężczyźni boją się zadać nawet swojej partnerce. Jednocześnie zachęcenie mężczyzn do wejrzenia w głąb w siebie i poznanie siebie. Otwarcie się na związek, na drugą osobę uważnie, świadomie, we wzajemnym szacunku i akceptacji może poprowadzić nas drogą do naszego wnętrza. W obecnym świecie, w którym zacierają się mocno role męskie i żeńskie, ta książka to odpowiedź na poczucie zagubienia nie tylko mężczyzn, ale i kobiet. Kim mężczyzna jest i powinien być w związku, a kim kobieta. Mężczyzna nie musi wszędzie i zawsze dominować, a dominacja kobiety w niektórych obszarach nie jest zła, mimo piętnowania jej w niektórych kręgach.
Bartek W. Stefański w swojej książce „Tajemnice związku” zwraca uwagę na autentyczną intymność pomiędzy dwojgiem ludzi. Intymności niezwykle ważnej, a często źle rozumianej. Intymności nie tylko cielesnej, ale intymności w byciu i przebywaniu razem. Intymności myśli. Niezwykłej sile, dzięki której można zbudować świadomą relację z drugim człowiekiem. A cytując za autorem: „powodem, dla którego postrzegam intymne relacje jako jeden z najważniejszych elementów w życiu, jest to, że głęboka i zdrowa intymność odżywi Cię jak nic innego”. Szacunek i akceptacja, otwartość na siebie i drugiego człowieka, to kolejne filary udanego związku. Uważność, bycie obecnym, wysłuchanie drugiej osoby w związku będzie wspaniałą wspólną drogą ku poznaniu samych siebie ale i stworzenie relacji prawdziwej i szczerej. Wystarczy wspólnie chcieć.
Troszkę żałuję, że objętość książki to tylko 74 strony. Jak pisze Bartek W. Stefański w epilogu: „Mógłbym napisać jeszcze tysiąc stron, a mimo to nie omówić całego spektrum dynamiki męsko-żeńskiej i wszystkich nauk o kobiecości”. Polecam do przeczytania i kobietom i mężczyznom.
Książkę przeczytałam w formie e-book’a.
Książka została otrzymana z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl.

Medycyna Życia
Bartek W Stefański0
Okładka ksiązki - Medycyna Życia

Autor dzieli się swoją dwudziestoletnią praktyką i wskazuje, w jaki sposób świadomie przechodzić przez nasze cudowne życie i mieć wpływ na to, aby takie...