Sztuka przywództwa. Jak być liderem i budować wyjątkowo skuteczne zespoły

Gdy wszystko idzie jak z płatka, łatwo być empatycznym i wiarygodnym liderem. O wiele trudniej jest, jeśli sytuacja się komplikuje, a wokół panuje chaos i atmosfera niepewności. Tymczasem podstawowe zadania lidera pozostają takie same: musi się koncentrować na angażowaniu osób i zespołów, na znajdowaniu równowagi między celami, na wyznaczaniu i komunikowaniu kierunków działania w taki sposób, by inspirować i przekonywać innych ludzi, wreszcie ― na wykorzystywaniu całego potencjału dostępnych źródeł. Co więc przesądza o jakości przywództwa?

Odpowiedzi na to pytanie udzielił Dale Carnegie dziesiątki lat temu. W tej książce, pełnej praktycznych rad i przykładów zaczerpniętych z życia najznakomitszych liderów, znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz, aby stać się efektywnym, inspirującym liderem. Nauczysz się posługiwać narzędziami i technikami, które nieraz udowodniły swoją przydatność w obliczu prawdziwych wyzwań. Dowiesz się, jak zmienić swoje postępowanie i nastawienie, aby stać się pozytywnym i pewnym siebie liderem dzięki Twoim indywidualnym predyspozycjom. Przekonasz się, że w przywództwie chodzi o wspieranie ludzi, gdyż to oni są najważniejsi. Tylko w ten sposób można zbudować lojalny, zaangażowany, wydajny zespół, który jest szczerze przekonany do tego, co robi.

Zostań wybitnym liderem, który:

bierze odpowiedzialność za przyszłość

buduje kulturę zaufania

stawia na współpracę

skutecznie się komunikuje

jest wiarygodny

Informacje dodatkowe o Sztuka przywództwa. Jak być liderem i budować wyjątkowo skuteczne zespoły:

Wydawnictwo: Onepress
Data wydania: 2023-07-26
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Lead!: How to Build a High-Performing Team
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Katarzyna Rojek

Kup książkę Sztuka przywództwa. Jak być liderem i budować wyjątkowo skuteczne zespoły

Sztuka budowania relacji. Jak nawiązywać kontakty i zdobywać zaufanie
Dale Carnegie & Associates0
Okładka ksiązki - Sztuka budowania relacji. Jak nawiązywać kontakty i zdobywać zaufanie

Życie i mądrość Dale'a Carnegiego była inspiracją dla wielu wspaniałych ludzi. Udowodnił on, że można się zmienić, stać się szczęśliwym, świadomym i bogatym...