Czy opuszczenie uniwersytetu było dobrym krokiem? Jak będzie wyglądała przyszłość naszych bohaterek?
Wydawnictwo: Waneko
Data wydania: 2018-10-19
Kategoria: Komiksy
Język oryginału: japoński
Tłumaczenie: Sara Schoeneberg
Przeczytane:2018-10-31, Ocena: 4, Przeczytałem,
STUDENCKIE ŻYCIE
O tak, wreszcie jest! Najnowszy tomik "Szkolnego życia" długo kazał na siebie czekać, ale - jak zawsze zresztą - warto było. Urok, krew, mrok, i humor mieszają się w pełnej akcji i łagodnej erotyki opowieści, która może i wygląda, jak przeznaczona jedynie dla facetów, ale w rzeczywistości spodoba się każdemu miłośnikowi grozy, niezależnie od płci. Oczywiście, jak się chyba domyślacie, miłośnikowi mającemu na karku przynajmniej piętnaście lat.
Zaczęło się studenckie życie bohaterek! Kurumiś znów jest z przyjaciółkami, ale te chcą mieć pewność, że dziewczyna nie ucieknie już więcej. Jednak to wcale nie największy z problemów, z jakimi muszą się uporać. Wszystko bowiem wskazuje na to, że ludzkości grozi wyginięcie, a jej los spoczywa w rękach nastolatek właśnie! Dziewczyny jednak mają plan, jak poradzić sobie ze wszystkim – część z nich ma zostać na uniwersytecie i zatroszczyć się o zapasy, przygotowanie hodowli roślin i wszystkiego, co wiąże się z życiem w tym miejscu. Reszta natomiast będzie musiała udać się do laboratorium korporacji Randall i przeprowadzić śledztwo. Co je tam czeka? Co jeszcze odkryją? I jak poradzą sobie z tym, co nadciąga?
Całość recenzji na moim blogu: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2018/10/szkolne-zycie-10-sadoru-chibanorimitsu.html