System nadzoru w firmie rodzinnej. Doświadczenia polskie i światowe

Mimo istotnego znaczenia systemu nadzoru dla sprawnego działania zarówno firmy rodzinnej, jak i rodziny właścicieli, nasza wiedza na jego temat w Polsce jest wciąż niewielka. Aktualnie głównym źródłem wiedzy o tworzonych w ramach firm strukturach systemu nadzoru, a szczególnie podsystemu zarządzania rodziną, są głównie konsultanci pracujący z firmami rodzinnymi.

Potrzeba zbadania, i tym samym poznania procesów i zjawisk zachodzących w obszarze nadzoru w polskich firmach rodzinnych, coraz bardziej zyskuje na znaczeniu. Decyduje o tym nie tylko ekonomiczny rozwój tych podmiotów, ale też konieczność przejścia przez nie z sukcesem przez pierwszą międzypokoleniową zmianę. Będzie ona pierwszym krokiem do zapewnienia ciągłości ich istnienia i pozostawania w rękach rodziny przez następne pokolenia. Próbę uzupełnienia powyższej luki podejmuje m.in. niniejsza monografia, prezentująca wyniki badań przeprowadzonych w omawianym obszarze.

Informacje dodatkowe o System nadzoru w firmie rodzinnej. Doświadczenia polskie i światowe:

Wydawnictwo: MT Biznes
Data wydania: 2015-11-13

Kup książkę System nadzoru w firmie rodzinnej. Doświadczenia polskie i światowe

System nadzoru w firmie rodzinnej. Doświadczenia polskie i światowe - opinie o książce

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;