Światło gór nie zgasło

Światło gór nie zgasło - jest odpowiedzią na konkretne potrzeby wychowawcze młodzieży. W formie ciekawej opowieści o przeżyciach grupy chłopców autor omawia trudne zagadnienia wieku dojrzewania. Książka ta może być dla młodzieży, szczególnie tej 14-16-letniej, wielką pomocą w rozwiązywaniu jej problemów.

Informacje dodatkowe o Światło gór nie zgasło:

Wydawnictwo: Promic
Data wydania: 1992 (data przybliżona)
Kategoria: Duchowość, religia
ISBN: 83-85040-40-4

Kup książkę Światło gór nie zgasło

Światło gór nie zgasło - opinie o książce

Avatar użytkownika - esperanza
esperanza
Przeczytane:2013-04-11, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2013, Mam,
Niesamowicie wzruszająca opowieść o Bogu, wierze, zaufaniu i codziennych rozterkach. Dla osób głęboko wierzących jest smakowitym kąskiem ku pokrzepieniu serca. Mądrości życiowe i prawdziwe wartości pokazuje na przykładzie młodzieży w okresie dojrzewania, kiedy tak ważne jest wybrać swoją dalszą drogę - z Bogiem, czy też bez Niego? Książka jest ukojeniem dla znękanych nieszczęściem serc i ukaja bóle niewiary. Uświadamia człowiekowi co to znaczy żyć w czystości, nie będąc ograniczonym, oraz jak prawdziwie kochać, nie będąc do tego zmuszanym oraz nie musieć udawać swej wiary. Pokazuje jak głęboko można się zachwycać pięknem świata i wiary, czego symbolem są tutaj góry. Wysokie - sięgają do nieba, piękne - dają oczom ukojenie. Książka dla każdego niepewnego i zagubionego w wierze jest przyjemnym wypełnieniem czasu, pomiędzy zabieganymi rankami a melancholijnymi wieczorami.
Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska