Smerfy i świat emocji. Smerf, który bał się ciemności

Pierwszy tomik zupełnie nowej serii o Smerfach. Przeznaczona jest dla najmłodszych czytelników i pomaga im w przezwyciężeniu wszelkiego rodzaju lęków i problemów. Każdy album jest uzupełniony zrozumiale napisanymi radami dla rodziców, jak mają rozmawiać z dzieckiem, aby pomóc mu w kłopotach emocjonalnych. Także same dzieci mogą korzystać z tych wskazówek.

Strachuś boi się wszystkiego, jednak najgorzej jest nocą - nie może zasnąć, bo czuje obezwładniający strach przed ciemnością. W dodatku jego krzyki sprawiają, że cała wioska budzi się raz za razem. Na szczęście innym Smerfom i Papie nie brakuje pomysłów, jak pomóc biednemu przyjacielowi!

Dzięki temu komiksowi nauczysz się mierzyć ze swoimi lękami i je przezwyciężać!

Smerfy wymyślił belgijski scenarzysta i grafik Pierre Culliford (1928-1992) używający pseudonimu Peyo. Seria dla najmłodszych jest współtworzona przez jego syna Thierry'ego.

Informacje dodatkowe o Smerfy i świat emocji. Smerf, który bał się ciemności:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2021-03-24
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Grandir avec les Schtroumpfs 1: Le Schtroumpf qui avait peur du noir

Tagi: bóg

Kup książkę Smerfy i świat emocji. Smerf, który bał się ciemności

Smerfy i świat emocji. Smerf, który bał się ciemności - opinie o książce

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2021-04-01, Ocena: 4, Przeczytałem,

ODKRYWAJ EMOCJE ZE SMERFAMI

Najnowsza smerfna propozycja od Egmontu to połączenie komiksu i książeczki edukacyjnej. Połączenie sympatyczne i warte polecenia najmłodszym fanom małych, niebieskich skrzatów, bo stworzone przez jednego z kontynuatorów spuścizny Peyo, Thierry’ego Culliforda. I chociaż opowieści tej bliżej poziomem do komiksów z cyklu „Smerfy i wioska dziewczyn”, niż kultowej klasyki, mali miłośnicy Smerfów będą zadowoleni.

Każdy Smerf jest inny, każdy w czymś innym dobry, nawet jeśli czasem – spójrzcie tylko na Marudę – w narzekaniu. Strachuś natomiast najlepszy jest… w baniu się. Co prawda każdy ze Smerfów ma powody do obaw, chociaż w wiosce żyje im się dobrze, bo w końcu ciągle poluje na nich zły czarnoksiężnik Gargamel, ale ten jeden niebieski skrzat boi się bardziej, niż inni. I to do tego stopnia, że nocą nie jest w stanie zasnąć, bo tak przeraża go ciemność. Gdyby tak jeszcze bał się w ciszy, ale nie, on krzyczy, czym potrafi obudzić całą wioskę. Dlatego też inne Smerfy postanawiają mu pomóc. Pomysłów mają na to wiele, ale czy te mają szansę zadziałać?

Włoski Fiszki PLUS dla średnio zaawansowanych 1
Okładka ksiązki - Włoski Fiszki PLUS dla średnio zaawansowanych 1

Włoski Fiszki PLUS dla średnio zaawansowanych 1 (B1) to pakiet będący częścią rozbudowanego systemu nauki, dzięki któremu szybko i skutecznie nauczysz...

Teneryfa Pascal Lajt
Okładka ksiązki - Teneryfa Pascal Lajt

Teneryfa o Gdzie zawsze świeci słońce, a gdzie najczęściej pada deszcz? o Gdzie produkuje się doskonałe czerwone wino? o Skąd roztaczają się najpiękniejsze...

Raj utracony
John Milton