Poznajcie Melę, rezolutną sikorkę, która ma główkę pełną pomysłów. Zajrzyjcie do świata pełnego dobra, troski i łagodności.
Mela przygląda się ludziom z ciekawością i sympatią. Gdyby to od niej zależało, każdy byłby szczęśliwy. Gdy pewnego dnia zauważa smutek na buzi pewnej dziewczynki - postanawia działać! Dzielny ptaszek nie spocznie, dopóki nie rozweseli małej Basi. A przy okazji zdobędzie przyjaciół i sprawi, że w życiu pewnego sympatycznego starszego pana także zaświeci słońce.
Agnieszka Olejnik - autorka powieści obyczajowych. Szczęśliwa mama, nauczycielka i ogrodniczka. Cieszy się życiem i jego smakami. Zaraża czytelników optymizmem zgodnie z zasadą, że dobrem należy się dzielić. ,,Sikorka Mela" to jej pierwsza książka dla najmłodszych czytelników.
Wydawnictwo: Frajda
Data wydania: 2023-10-04
Sikorki bardzo lubię. Uwielbiam patrzeć, jak skubią sobie słoninkę. Wojtuś zresztą też je uwielbia. Są dla mnie wyjątkowe. Przypominają mi dzieciństwo, robienie karmnika z tatą i później patrzenie godzinami przez okno jak przylatuje ich coraz więcej. Tak, tak wzięło mnie na wspomnienia.
Dziś przychodzę do Was z książką dla dzieci z @wydawnictwofrajda , właśnie o sikorce imieniem Mela, która miała główkę pełną pomysłów.
Książka wyszła spod ręki mojej uwielbianej autorki Agnieszki Olejnik, której twórczość uwielbiam.
Za tę pozycję zabraliśmy się z synkiem dość późno, a to z powodu chorób, które nas atakują od października.
,,Sikorka Mela" to idealna pozycja dla dzieciaków, która uczy empatii, wpuszcza ciepełko do serduszek naszych pociech. To książka, która ukazuje, że dobroć jest czymś pięknym, a uszczęśliwianie kogoś, raduje również nasze serca. Piękna historia dzielnej i przesympatycznej sikorki, która chciałaby, aby na świecie każdy był uśmiechnięty i szczęśliwy.
Powiem Wam, że te sikorki naprawdę mają coś w sobie. Do tej pory patrząc na nie, człowiek uśmiecha się pod nosem.
Polecam, bo książki z takim przesłaniem są koniecznością na półkach naszych pociech.
Pola Gajda jest znaną aktorką. Jak przystało na prawdziwą gwiazdę, żyje w zawrotnym tempie: praca na planie, wywiady, imprezy u producentów i związek z...
Ogarnięta wojną Europa. Katrin i Peter, kochankowie z Dolnych Łużyc, próbują się odnaleźć, nie mając pojęcia, że chwilami los krzyżuje ich ścieżki. Tymczasem...
Przeczytane:2023-11-12,
Dużo ciepła i empatii ma w sobie książka dla dzieci "Sikorka Mela" - pierwszy dziecięcy tytuł od Agnieszki Olejnik. ❤️
Moja już ośmioletnia uczennica, każdy wieczór spędza z książką, więc trochę przeczytanych tytułów w ciągu kilkunastu miesięcy zapisała na swoje konto. Kiedy przeczytała Melę, stwierdziła z entuzjazmem, że to najlepsza książka, jaką czytała w życiu. Miłość do natury i łagodność tej historii urzekła ją bez reszty. To piękna, wartościowa książka dla dzieci!