Czwarty tom legendarnej serii motocyklowej!
Historia największego łobuza ze wszystkich bikerów!
Rake to największy kobieciarz w klubie Wind Dragons. Kocha kobiety i to ze wzajemnością. Im więcej niewiast w jego życiu, tym lepiej. Jednak niewiele osób wie, że Rake za fasadą bawidamka skrywa pewien sekret. Kiedyś kogoś kochał i wie, jaki smak ma prawdziwa miłość.
Serce Rake’a należało w przeszłości do Bailey. Jednak ich drogi bezpowrotnie się rozeszły. Mężczyzna uważa, że już nigdy nie zakocha się w żadnej kobiecie.
Jednak Bailey wraca. Po siedmiu latach ta dwójka ponownie się spotyka, a razem z ukochaną mężczyzny powracają stare tajemnice i wielkie pożądanie. Ale są rzeczy, których nie można wybaczyć nawet komuś, kogo darzyło się tak wielkim uczuciem.
Kiedy Bailey zaczyna grozić niebezpieczeństwo, być może Rake zmieni zdanie.
Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2023-10-19
Tytuł oryginału: Rake's Redemption
Język oryginału: angielski
,,Rake `s Redemption" to już czwarta część cyklu ,,Wind Dragon `s MC" i choć stanowi historię innych bohaterów to dużo łatwiej odbiera się wydarzenia z nią związane, znając już poprzednie tomy. Główne postaci z wcześniejszych części są tu obecne i można podejrzeć jak układa im się w życiu, co stanowi ukłon dla fanów cyklu. Od zawsze mówiłam, że jest to najlepszy tom spod pióra Chantal Fernando i zdania nie zmieniam. Dowodem na to jest fakt, że choć w oryginale czytałam tę książkę bardzo dawno temu to nadal pamiętałam wydarzenia z nią związane, a re-read tej powieści w polskiej odsłonie sprawił mi niemałą przyjemność. Smaku fabule dodaje tajemnica, która poróżniła bohaterów przed laty i druzgocze zarówno ich serca, jak i czytelników, gdy wychodzi na jaw. Klimat powieści jest specyficzny, jednak dobrze oddaje rzeczywistość klubu motocyklowego - trzeba mieć jednak na uwadze, że nie jest to romans pełen słodyczy i wzniosłych słów. Sama postać Rake `a jest skomplikowana, jednak swoimi czynami udowadnia raz za razem przywiązanie do Bailey, ale i skrywane dobre serce, które ujawnia się w kluczowych momentach. Historia przyprawiona jest dozą namiętności, która jednak nie przytłacza; kobiecej i męskiej przyjaźni, które ujmują na różny sposób oraz przeszłości, z którą należy się rozliczyć. A przede wszystkim pokazuje, że rodzinę można stworzyć samemu, a więzy krwi nie są ku temu potrzebne. Pióro Fernando lekko prowadzi czytelnika przez całą powieść i zapewnia przyjemną, czytelniczą rozrywkę. Jeśli lubicie atmosferę MC, warto sięgnąć po tę książkę, ale także poznać cały cykl, jeśli jeszcze go nie znacie.
Pierwszy tom bestsellerowej serii z seksownymi bikerami z klubu motocyklowego Wind Dragons! Faye zna Deksa od najmłodszych lat. Był jej sąsiadem i troszczył...
Ranger nie jest już pewien, czy dalej chce być członkiem Wind Dragons. W zasadzie nie jest pewien, jak ma wyglądać cała jego przyszłość, być może już poza...
Przeczytane:2023-11-09, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam,
Rake to bez wątpienia najbardziej wyzwolony członek Wind Dragons MC. Zraniony w przeszłości przez miłość swojego życia, teraz korzysta z uroków bycia przystojnym motocyklistą, przebierając w kobietach niczym w rękawiczkach. Gdy ta, która złamała mu serce, niespodziewanie wraca do jego życia, świat zatrząsnął mu się w posadach. Bailey inaczej wspomina ich wspólną przeszłość. Jednak teraz nie jest już nastolatką a to co się wydarzyło pragnie zostawić tam, gdzie tego miejsce - za sobą. Czy można naprawić błędy przeszłości? Czy to co było dobre może wrócić mimo upływu lat i wzajemnych wyrzutów? To wielka niewiadoma, bo Rake nie jest już nastolatkiem, ale bikerem, który nie prowadzi spokojnego trybu życia. Czy Bailey wkroczy do nowego świata, zwłaszcza, że w jej życiu wiele się zmieniło?
Autorka zgrabnie przeplata trudną przeszłość z gorącym romansem a motocykliści w swoich skórzanych kutach dodają tej historii sporą dozę pikanterii. Właśnie to lubię w tym gatunku - mężczyzn, którzy biorą w posiadanie to czego pragną najbardziej nie wahając się podjąć żadnego ryzyka, oraz kobiety, które stają na ich drodze,a które pewnością nie są tutaj słabą płcią. Potrafią dać facetom nieźle popalić a zarazem tak złapać w swoje sidła, aby z przyjemnością przekazali im pałeczkę dowodzenia. Uwielbiam ich potyczki i starcia, dostarczają mi zawsze wiele przyjemności.
Historia Bailey i Rake'a jest słodko-gorzka. Miłość do siebie, którą starali się pogrzebać we wspomnieniach, wraca do nich z podwójną mocą a Wzajemne pożądanie nie ułatwia im omijania siebie szerokim łukiem. Każda próba sabotażu tego uczucia wraca niczym bumerang i sieje w nich spustoszenie dostarczając czytelnikowi sporo rozrywki oraz wywołując rumieniec na policzkach. Ból i cierpienie bohaterów powodował, że nie raz współczułam postaciom. Świat MC jest pełen niebezpieczeństw, zagrożenie może pojawić się zupełnie niespodziewanie. Uwielbiam dozę niepewnosci i zagrożenia, która zawsze czai się na stronach, podnosząc poziom adrenaliny. W serii Wind Dragons MC zostaje przepleciona z humorem, który dodają zabawne dialogi i postacie, które znamy z poprzednich części, a co jest doskonałym zwieńczeniem.
Czy uda się wyjaśnić i naprawić błędy z przeszłości? Czy bohaterowie pogodzą się z przeszłością?
Nie mogę się już doczekać kolejnego tomu, po który bez wątpienia sięgnę. Sin, Arrow, Trucker, Rake. Kogo następnego dosięgnie strzała amora?