Przygody Nochalka Skarpetnika z Magicznej Krainy

Ilona Dąbrowska jako matka trzech synów, których wychowuję od wielu lat sama i z których jestem bardzo dumna, mam ogromne pole do popisu w wymyślaniu bajek. Obserwowanie chłopców, możliwość uczestniczenia w ich problemach i radościach pozwalają mi tworzyć opowiadania magiczne, nierzadko nawiązujące do naszego życia. Do napisania tej bajki przyczynił się mój najmłodszy syn, który bał się ciemności i notorycznie gubił skarpetki. To on wykonał kilka ilustracji i pomógł mi zwizualizować postać sympatycznego stworka.

Bohaterem książki jest chłopczyk o imieniu Krzyś. W codziennej pogoni dorosłych czuje się bardzo samotny, do dnia, w którym w jego pokoju pojawia się Nochalek. Kim jest i skąd przybył?

Uchylę Wam rąbka tajemnicy - pod łóżkami dzieci znajduje się przejście do Magicznej Krainy pełnej dobrodusznych i towarzyskich stworków, a w ciemnościach kryją się tajemnicze istoty, które doskonale znają odpowiedź na pytanie: Gdzie się podziały zagubione skarpetki?

Informacje dodatkowe o Przygody Nochalka Skarpetnika z Magicznej Krainy:

Wydawnictwo: Poligraf
Data wydania: 2022-05-31

Tagi: Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące

Kup książkę Przygody Nochalka Skarpetnika z Magicznej Krainy

Pod bajkowym niebem
Ilona Dąbrowska0
Okładka ksiązki - Pod bajkowym niebem

,,Pod bajkowym niebem" to zbiór bajek, które zabiorą małego czytelnika w podróż tajemniczą, niezapomnianą i pełną przygód. Spotkamy tutaj dzielną Kropeczkę...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;