Kiedy jest się w związku, to chce się trzymać drugą osobę za rękę…
Aoki i Ida w końcu wiedzą, co do siebie czują. Niestety oceny Aokiego w szkole leżą i kwiczą, więc mama zapisuje go na korepetycje. Czyżby jego korepetytor Okano miał dać mu lekcję z miłości?!
Tymczasem Hashimoto postanawia zrobić babeczki na walentynki.
Czy to czas, żeby związek przeszedł na nowy poziom?
Wydawnictwo: Waneko
Data wydania: 2023-01-10
Kategoria: Komiksy
Przeczytane:2023-01-23, Ocena: 4, Przeczytałem,
NAUKA MIŁOŚCI
Świat był piękny i pusty a ja w porównaniu
Byłem prosty, gotowy na każde spotkanie
Świat był drzwiami słabości i ścianą odwagi
Wytrąciłaś mnie z równowagi
- Elektryczne Gitary
Opowieści o miłości to my na rynku mamy sporo. Serii mangowych w temacie nie brakuje. Czym zatem może nas przekonać do siebie takie ,,Pożegnanie pierwszej miłości"? A no tym, że nie jest to historia na poważnie. Strona uczuciowa na tym nie cierpi, bynajmniej, serio jest tu dużo emocji, uniesień i wzruszeń, ale przede wszystkim to jakże sympatyczna komedia pomyłek, która potrafi rozśmieszyć. I potrafi być też głupkowata, ale bynajmniej nie głupia.
Kto ma szczęście w miłości, ten chyba w ocenach szczęścia nie ma. Tak przynajmniej jest w przypadku Aokiego, który to z Idą jakoś tam sobie wszystko poukładał, ale w szkole to mu nic nie idzie, jak powinno. Więc trzeba coś zrobić i zrobić coś chce jego matka. A tym czymś są korepetycje, ale... No właśnie, to nie może iść tak, jak powinno. Bynajmniej. A w tle jest jeszcze Hashimoto, która chce zrobić walentynkowe babeczki. No a co z tego wyniknie?