Pierwsze Wejście - Czas Współdziel

NOWOŚĆ - „Pierwsze Wejście – Czas Współdzielony” – zbiór wierszy Witolda Tomczaka pachnący farbą drukarską.

Witold Tomczak - autor mieszkający w Łodzi pisze także pod pseudonimem Włochaty. Początki jego pisania sięgają listopada 1997 r. Wiersze autora były czytane w radio Łódź przez prowadzącego audycję pt. „Senne Podróże”. By móc porozmawiać z innymi słuchaczami pisał wtedy długie listy. Wszystkie wiersze najpierw zapisuje w zeszytach. Mówi, że czasem mu się zdarza pisać dwa wiersze jednocześnie, innym razem napisanie jednego zajmuje tydzień. Jego twórczość, także najnowszą, można znaleźć w różnych antologiach. Wszystkie informacje bieżące publikuje na swojej stronie Fb. pt. „Cztery Zeszyty and after”. Prowadzi audycję radiową Przerwa Na Kawę w RADIO GUARDIAN oraz jest redaktorem działu Poetyckie Debiuty kwartalnika PERIOD.

Obecna książka wydana w twardej oprawie, w wersji szytej, z zieloną wstążeczką wzbogacona jest autorskimi, czarno-białymi grafikami. A tak autor zaprasza na strony swojej poetyckiej publikacji:

„Proszę zamknąć oczy, nie ma tu naprawdę nic do oglądania.

Jeśli się Państwo obawiają o swoje torebki lub inne rzeczy, to pragnę uspokoić, iż nie zależy mi na dobrach materialnych, lecz tylko na Waszych uczuciach, a może i aż uczuciach. Jeśli to za małe zapewnienie z mojej strony, to proszę ścisnąć je mocno lub rozsiąść się wygodnie. Odczucia i czas przez Was poświęcony są dla mnie najcenniejsze

Głowa robi się coraz cięższa

Myśli

… . .. 6

.. . .. 5

. .. . 4

autohipnotyczny sen”

Całość zamyka wiersz pt. "Zakończenie – Pierwsze Wyjście – Czas Współdzielony"

Czy kwiaty nie mają zbyt sucho?

Jutro znów będzie dzień, znowu następny

Zbierzmy wszystkie kryształy

Połączmy w całość okruchy miękkich uczuć

Jesteś obserwatorem czasu

Sklejamy włosy linii współdzielonych

Po raz pierwszy wychodzimy na zewnątrz

Zatrzaśnij drzwi za sobą twardą okładką.

Obraz na okładce: Katarzyna Koch

Projekt okładki: Krystyna Wajda

Informacje dodatkowe o Pierwsze Wejście - Czas Współdziel:

Data wydania: 2022 (data przybliżona)
Kategoria: Poezja

Kup książkę Pierwsze Wejście - Czas Współdziel