PHP, Microsoft IIS i SQL Server. Projektowanie i programowanie baz danych

Poznaj i wykorzystaj narzędzia do projektowania baz danych

Jak konfigurować repozytorium PEAR? Jak przetwarzać formularze za pomocą języka PHP? Jak wprowadzać dane do tabeli bazy danych, a później je usuwać?

Umiejętność tworzenia interaktywnych stron www typu e-commerce i zarządzania nimi jest dzisiaj właściwie niezbędna. Przydaje się nie tylko administratorom sieci, ale także wszystkim informatykom i właścicielom firm. Relacyjne bazy danych stanowią podstawę nowoczesnej aplikacji internetowej, więc przede wszystkim należy poznać najpopularniejsze języki wykorzystywane podczas pracy na tych bazach: język skryptowy PHP oraz język zapytań SQL, a także internetowe usługi informacyjne (IIS) występujące w najnowszych serwerowych systemach operacyjnych Microsoft Windows.

Książka "PHP, Microsoft IIS i SQL Server. Projektowanie i programowanie baz danych" w przystępny sposób i na konkretnym przykładzie przedstawia zagadnienia dotyczące projektowania, programowania i implementowania relacyjnej bazy danych. Mimo że podręcznik przeznaczony jest dla osób, które przynajmniej w niewielkim stopniu orientują się w tej tematyce, szeroka skala prezentowanych informacji (od prostych zagadnień teoretycznych do problemów zaawansowanych technicznie) sprawia, że każdy może z niego skorzystać - aby na przykład nauczyć się podstawowych instrukcji języka SQL i PHP, instalowania i konfigurowania ich w systemie Windows, korzystania z usług IIS i wreszcie zarządzania własną bazą danych.

System zarządzania bazą danych Nazwy i typy danych Indeksy, klucze i schematy Architektura baz danych Normalizacja i projektowanie baz danych Środowisko języka SQL Podstawowe klauzule języka SQL Podstawowe właściwości języka PHP Architektura usług IIS Obsługa baz danych Microsoft SQL z poziomu PHP PEAR

Znajdziesz tu wszystko, czego potrzebujesz, aby stworzyć własną profesjonalną bazę danych!

Informacje dodatkowe o PHP, Microsoft IIS i SQL Server. Projektowanie i programowanie baz danych:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2008-06-10
Kategoria: Poradniki
ISBN: 832461513X

Kup książkę PHP, Microsoft IIS i SQL Server. Projektowanie i programowanie baz danych

PHP, Microsoft IIS i SQL Server. Projektowanie i programowanie baz danych - opinie o książce

Windows 7 PL. Zaawansowana administracja systemem
Andrzej Szeląg0
Okładka ksiązki - Windows 7 PL. Zaawansowana administracja systemem

Komfortową metodę wprowadzenia w zaawansowane zagadnienia związane z zarządzaniem nowym środowiskiem firmy Microsoft oferuje książka Windows 7 PL. Zaawansowana...

Sieci komputerowe w Windows 2003 Server i Vista. Teoria i praktyka
Andrzej Szeląg0
Okładka ksiązki - Sieci komputerowe w Windows 2003 Server i Vista. Teoria i praktyka

Doskonałe wprowadzenie do tematyki sieci komputerowych Poznaj modele komunikacji i protokoły sieciowe Skonfiguruj system Windows do pracy w sieci...