Owoce jagodowe - soczyste i pyszne źródło witamin i antyoksydantów!
Truskawki, jagody, żurawina, czarny bez, borówki, jeżyny, agrest, porzeczki czy maliny to najłatwiej dostępne, tanie i pyszne superfoods, do których możesz mieć dostęp. To niesamowite, jaka moc drzemie w tych owocach - mogą trwale obniżać ciśnienie, obniżać poziom glukozy i cholesterolu, dodawać energii, wzmacniać żyły i ścianki jelit, wpływać na kondycję wzroku, wzmacniać odporność i obniżać gorączkę.
W książce znajdziesz ponad 75 przepisów na dania z owoców jagodowych oraz dowiesz się z niej:
- który owoc poprawia wydolność wzroku przy słabym świetle,
- jakie owoce pomagają zregenerować organizm po wysiłku fizycznym,
- które jagody powinieneś jeść, by poprawić sprawność mózgu,
- jaki gatunek jagód pomaga walczyć z opryszczką,
- jakie owoce włączyć do koktajli, by poprawić sprawność seksualną.
Włącz jeszcze więcej jagód do swojego jadłospisu i przekonaj się, jak pyszne i pełne smaku może być zdrowe jedzenie, przyrządzając zupę agrestowo-ogórkową, gulasz wołowy z nutą kakaową i czerwonymi porzeczkami lub super energetyczne ruloniki z jagód i migdałów.
__
O autorce:
STEPHANIE PEDERSEN - jest dyplomowanym dietetykiem oraz członkiem Amerykańskiego Stowarzyszenia Praktyków Nieużywających Leków. Jej klientami są ludzie biznesu, przemysłowcy, wybitni fachowcy oraz znane postacie ze świata rozrywki. Stephanie pomaga im skutecznie walczyć z nadwagą i cieszyć się dobrym zdrowiem i samopoczuciem. Obecnie Pedersen mieszka w Nowym Jorku wraz z mężem i trzema synami.
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2018-06-15
Kategoria: Poradniki
ISBN:
Liczba stron: 320
Tytuł oryginału: Berries: The Complete Guide to Cooking with Power-Packed Berries
Trzecia książka z serii ,,Superfoods": obszernych publikacji poświęconych najbardziej odżywczym roślinnym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla...
Druga książka z serii ,,Superfoods": obszernych publikacji poświęconych najbardziej odżywczym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia. Tym...
Chcę przeczytać,