OpenGL i wprowadzenie do programowania gier

Lubisz gry komputerowe? Interesujesz się programowaniem? Znasz dość dobrze język C i chciałbyś tworzyć własne, trójwymiarowe światy? Jeśli na wszystkie te pytania odpowiedziałeś twierdząco ? ta książka jest dla Ciebie! ?OpenGL i wprowadzenie do programowania gier? przedstawia zasady posługiwania się biblioteką OpenGL, dzięki której możliwe jest tworzenie trójwymiarowych efektów graficznych. Jednak aby stworzyć grę, nie wystarczą jedynie umiejętności z zakresu programowania grafiki. Potrzebna jest także znajomość matematyki i fizyki, wiedza jak zaprogramować przestrzenny dźwięk, jak zaimplementować moduł matematyczny, czy jak w przypadku gier sieciowych ? zaprogramować wydajną sieć.Niniejsza książka porusza wszystkie te zagadnienia.Aby stworzyć grę zapierającą dech w piersiach niezbędna jest przede wszystkim umiejętność programowania efektów specjalnych. Dlatego temu zagadnieniu Autorzy poświęcają szczególnie dużo miejsca i uwagi. Rozpoczęcie przygody z programowaniem gier nie jest zadaniem łatwym. Trzeba dokładnie, od podstaw, poznać wszystkie tajniki programowania. Ta książka z pewnością w tym pomoże!

Informacje dodatkowe o OpenGL i wprowadzenie do programowania gier:

Wydawnictwo: Nakom
Data wydania: b.d
Kategoria: Informatyczne

Kup książkę OpenGL i wprowadzenie do programowania gier

OpenGL i wprowadzenie do programowania gier - opinie o książce