W książce znajdują się oryginalne przepisy i cenne wskazówki dotyczące przygotowania ciast, kremów i niezwykłych domowych deserów. Od suflecików z kwiatami lawendy i kremu miętowego z porzeczkami po sfogliatelle ricce i czekoladowe zuccotto. Wszystko, co trzeba wiedzieć, by poczuć się w kuchni jak prawdziwy mistrz cukiernictwa.
Klasyczne rogaliki
Torcik z ricotty i grysiku
Frutta martorana
Ciasto z ananasami po kubańsku
Smażone ciasteczka kremowe
Schiacciata z winogronami
Odbiorcy:
- miłośnicy wszelkich deserów, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je samodzielnie
- osoby szukające niezobowiązującego upominku.
Dlaczego warto przeczytać tę książkę?
- zawiera niezbędne informacje o sposobach przygotowywania ciast, ciastek i deserów
oraz ich najważniejszych składnikach
- proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich „rezultat” niezwykle efektowny
- staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza
w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom.
Informacje dodatkowe o Odlotowe łakocie. Ciasta, kremy i inne desery:
Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2014-01-22
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
978-83-7660-802-0
Liczba stron: 96
Sprawdzam ceny dla ciebie ...