Od żołędzia do dębu - czyli jak poznać i rozwinąć wrodzone predyspozycje

Od żołędzia do dębu - efekt ponaddwudziestoletniej pracy badawczej w zakresie funkcjonowania człowieka - zawiera pełne przesłanie Jima Cathcarta. Podobnie jak ogromny dąb wyrasta z małego żołędzia, tak i człowiek może osiągnąć ogromny rozwój osobisty, jeśli potrafi odkryć swoje naturalne talenty i najlepsze predyspozycje, a następnie skoncentruje się na ich rozwijaniu. Książka opisuje proces poznawania samego siebie w sposób pouczający, ale zarazem przyjemny. Czytelnik poznaje aspekty swojej osobowości, na które nigdy wcześniej nie zwrócił uwagi, dostrzega nowe możliwości, o których nigdy wcześniej nie myślał. Jim Cathcart twierdzi, że inteligencja to zdolność dostrzegania różnic. Po przeczytaniu tej książki zaczynamy dostrzegać więcej szczegółów dotyczących naszej osobowości i metody prowadzące do zdobycia tego, czego pragniemy.Zdaniem autora wszyscy mamy trzy role do wypełnienia tu na ziemi: uczyć się, kochać i żyć. Kiedy przestajemy się uczyć, zaczyna się stagnacja i umieranie. Gdy przestajemy kochać, tracimy poczucie celu i stajemy się egocentryczni. Kiedy ograniczamy własne życie, odbieramy światu potencjalne korzyści płynące z wykorzystania naszych talentów. Jim Cathcart wyjaśnia, jak uczyć się więcej w sposób, który zapewnia przyjemność z nauki, jak zrozumieć i doceniać innych ludzi, jak wykorzystując zebrane przez niego doświadczenia odnieść sukces w życiu osobistym i zawodowym oraz jak żyć możliwie najpełniej. Dotyczy to wszystkich aspektów życia: umysłu, ciała, ducha, uczuć, rodziny, przyjaciół, pracy i finansów.

Informacje dodatkowe o Od żołędzia do dębu - czyli jak poznać i rozwinąć wrodzone predyspozycje:

Wydawnictwo: MT Biznes
Data wydania: b.d
Kategoria: Zarządzanie i marketing
ISBN: 83-88970-61-5

Kup książkę Od żołędzia do dębu - czyli jak poznać i rozwinąć wrodzone predyspozycje

Od żołędzia do dębu - czyli jak poznać i rozwinąć wrodzone predyspozycje - opinie o książce