Oczy Kirana

Dokąd wiedzie podróż, która zrodziła się z nagłej potrzeby serca? Tym razem wprost do wnętrza drugiego serca.

Dwa lata po rozwodzie Nina spontanicznie wyrusza w podróż do Indii i Nepalu. Nieoczekiwanie poznaje tam dużo młodszego od siebie Nepalczyka o imieniu Kiran. Mimo iż to zaledwie dwudniowa znajomość, ich romans rozkwita z wielką siłą. Rozpoczyna się magiczna podróż przez Indie - od Delhi, poprzez Tadź Mahal, do Katmandu w Nepalu. Od tajemniczych pałaców, pięknej przyrody, aż do świata tysiąca barw i smaków.

Zaraz po powrocie do kraju Nina zastanawia się nad powrotem do Indii. Czuje, że musi lepiej poznać tego młodego człowieka i kraj, którego on jest częścią. Czy rzucić wszystko? Czy to miłość, czy tylko zauroczenie?

Nina Gatti (ur. 1975) - to pseudonim absolwentki ekonomii na Akademii Rolniczej w Rzeszowie i studiów podyplomowych z Treningu Grupowego oraz Szkoły Trenerów i Doradców Biznesu, co zaowocowało zainteresowaniem psychologią i rozwojem osobistym. Ostatni czas to wielkie zmiany w jej życiu. Zmieniła miejsce zamieszkania, po 10 latach małżeństwa rozwiodła się z mężem, zmieniła pracę. W 2012 roku odwiedziła Indie i dwukrotnie Nepal. Tam narodziła się jej historia. ,,Oczy Kirana" to jej debiut.

Informacje dodatkowe o Oczy Kirana:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2013-06-04

Kup książkę Oczy Kirana

Oczy Kirana - opinie o książce

Avatar użytkownika - pokooj36
pokooj36
Przeczytane:2013-08-12, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2013, Mam,
Ładna historia, idealnie wpisująca się w klimaty wakacyjne :). Historia nieco dziwnego (naiwnego?) związku Polki i Nepalczyka, rozgrywająca się po bolesnych przeżyciach autorki. W Polsce rozwód i zmiana życia, w Nepalu - miłość życia.
Avatar użytkownika - ewaki
ewaki