Nowy bestseller Anthony'ego Bourdaina! Uczta dla entuzjastów kuchni, dobrego jedzenia i kulinarnych podróży!
Myślicie, że wiecie już wszystko o pieprznych sekretach restauracyjnej elity? Jesteście pewni, że znacie całą listę dań, których nigdy nie wzięlibyście do ust? Anthony Bourdain z właściwym sobie wdziękiem szybko udowodni, jak bardzo się mylicie. Wszystko, o czym przeczytaliście do tej pory, to zaledwie preludium kulinarnego grzechu. Otwierając O, kuchnię!, dowiecie się, dlaczego za ortolana warto zapłacić 250 dolarów, jak osiągnąć erotyczną przyjemność z jedzenia zupy pho i czy prawdą jest, że Ronald McDonald ma wszy. Bourdain do mistrzostwa opanował sztukę autoironii, a jego dosadne i obcesowe komentarze bezlitośnie obnażają gorzką prawdę o micie sukcesu. Pełen gniewu, bezkompromisowy i impulsywny, a jednocześnie rozbrajająco pokorny, nawet na sobie nie pozostawia suchej nitki. Jego język jest soczysty, dosadny i męski, a zarazem nieco chaotyczny, niczym w relacji na żywo, gdy najważniejsze są emocje komentatora. O, kuchnia! nie jest lekturą lekkostrawną. To książka dla prawdziwych smakoszy życia. Takich jak Bourdain, który wyznaje: „Za każdym razem, gdy jestem ze sobą szczery, mogę spojrzeć wstecz i powiedzieć, że w sumie dokonałbym tych samych wyborów jeszcze raz".
Informacje dodatkowe o O, kuchnia! Kill Grill 3:
Wydawnictwo: W.A.B.
Data wydania: 2012-03-21
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
978-83-7747-663-5
Liczba stron: 400
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Przeczytane:2022-08-05, Ocena: 2, Przeczytałam, 52 książki 2022,
Autor wyraźnie na siłę postanowił zszokowac czytelników. Odradza, wręcz obrzydza szkoły gastronomiczne, obraża wiele słynnych osób, a i o jedzeniu pisze tak, że się odechciewa. Sam sobą jednak nie prezentuje przecież nikogo wybitnego.