"Nowy świt" to wizja świata przyszłości, w którym masoneria wprowadza w życie swój plan Nowego Porządku Świata. Dochodzi do tego, że część ludzkości zostaje zamordowana, a pozostali - zamknięci w miastach-molochach, gdzie od rana do nocy są kontrolowani. Tylko niewielka część ludzkości wymyka się do lasów i w góry i tam próbuje poukładać sobie nowe życie. W "Nowym świcie" autor opisuje życie grupy osób, które uciekły z miasta i zaczęły szukać sposobu na walkę z prześladowcą. Odnoszą pierwsze sukcesy, gdy okazuje się, że ludzie w miastach nie będą trzymani bez końca, a na tych w lasach też przyjdzie czas. Czy uda im się odmienić przeznaczenie i uratować uwięzionych w miastach ludzi?
źródło opisu: Autorski
źródło okładki: Zdjęcie autorskie
Wydawnictwo: selfpublishing
Data wydania: 2017-09-24
Kategoria: Dla młodzieży
Tytuł oryginału: Nowy świt
Ilustracje:brak ilustracji
Daniel jest bardzo ambitnym młodzieńcem – rozwija się i nie pozwala, by czas przelatywał mu między palcami. Jego plany na przyszłość zupełnie nie...
Ocena: 6, Przeczytałam, WYZWANIE CZYTELNICZE 2017- 26 KSIĄŻEK,
Recenzja " Nowy Świt" Tomasz Sobania
Poznając losy bohaterów książki autorstwa Tomasza Sobanii pt. " Nowy Świt" odkryjesz Drogi Czytelniku, samego siebie w chwilach emocji negatywnych podczas sytuacji związanych z własnym życiem.
Akcja tej powieści toczy się szybko, dzięki temu jest bardzo uwidoczniona charakterystyczna barwność i wyrazistość tekstu.
Pomysłowość, poczucie humoru, powaga, a momentami nostalgia sprawia, że książka napisana jest z pomysłem i przesłaniem dla każdego z nas Czytelników.
Elementem jej dodatkowym stanowią teksty dialogowe, które idealnie są dobrane do każdego bohatera.
Polecam przeczytać tą książkę, która stanowi początek odnalezienia się człowieczeństwa, a świat zagadek stanie się tajemnicą w świecie odkrywania Ludzi Obcych.
Książka została wydana samodzielnie przez autora, s.374
Recenzentka, Anna , Czytelniczka