To kompendium praktycznych informacji o destylacji i aromatyzacji alkoholi. Krok po kroku otrzymujemy wiedzę na temat historii, prawa, aparatury, surowców i przygotowania między innymi najróżniejszych: likierów, win, wódek czy owoców i ziół w alkoholu. Książka zawiera również przepisy na ciekawe dania, których smak wzmocniono alkoholem. Są to oryginalne dania obiadowe oraz desery. Opracowanie potwierdzono wiedzą i doświadczeniem mnichów cysterskich, którzy wiele z opisanych w książce alkoholi wymyślili.
Odbiorcy
- wszyscy, którzy interesują się destylacją i aromatyzacją alkoholi
- ci, którzy szukają receptur na różnego rodzaju nalewki
- osoby, które chcą zaczerpnąć wiedzę na temat historii, prawa, aparatury, surowców i samego przygotowania nalewek
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- zawiera wszelkie informacje dotyczące produkcji alkoholi
- każdy z wymienionych etapów destylacji czy aromatyzacji opatrzony jest obszerną notką
- możemy poznać historię i prawo związane z alkoholami
- to olbrzymi wybór receptur na nalewki
- dodatkowo zamieszczono przepisy na różnego rodzaju dania obiadowe i desery z alkoholem
Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2019-03-19
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 160
Pierwszy tom serii Detective Comics w nowej linii wydawniczej DC Odrodzenie. W Gotham pojawił się elitarny oddział ,,nietoperzy" stosujących metody...
Los tym razem uśmiechnął się do Daisy. W końcu to nie lada gratka odziedziczyć zamek ze służbą i wyposażeniem. Oczywiście pod warunkiem, że tajemniczy...
Chcę przeczytać,