Inne wydania:

Rywalizacja między wielkimi mocarstwami wchodzi w fazę krytyczną.

Czy Stany Zjednoczone pójdą na wojnę z Chinami? Po czyjej stronie stanie Rosja? Czy Polska zostanie wciągnięta w III wojnę światową? Czy świat stoi na krawędzi nuklearnej zagłady?

To tylko niektóre z pytań, na które próbują odpowiedzieć Jacek Bartosiak i Piotr Zychowicz. Znany geopolityk oraz publicysta historyczny rozmawiają o Polsce i świecie. O tym, czy armia Rzeczypospolitej jest gotowa odeprzeć atak i obronić państwo. Wrzesień '39 nie może się powtórzyć.

Stany Zjednoczone wycofują się z Europy, aby skupić się na Pacyfiku. A to oznacza, że amerykańskie gwarancje dla Polski stają się coraz bardziej iluzoryczne. Na jakich sojuszników naprawdę możemy liczyć? Czy grozi nam rosyjska agresja i nowa Jałta?

Informacje dodatkowe o Nadchodzi III wojna światowa. Czy Ameryka porzuci Polskę na pastwę Rosji? Audiobook:

Wydawnictwo: Rebis
Data wydania: 2021-11-09
Kategoria: Historyczne
Czyta:

Tagi: bóg

Kup książkę Nadchodzi III wojna światowa. Czy Ameryka porzuci Polskę na pastwę Rosji? Audiobook

Nadchodzi III wojna światowa. Czy Ameryka porzuci Polskę na pastwę Rosji? Audiobook - opinie o książce

Germanofil. Władysław Studnicki - Polak, który chciał sojuszu z III Rzeszą
Piotr Zychowicz0
Okładka ksiązki - Germanofil. Władysław Studnicki -  Polak, który chciał sojuszu z III Rzeszą

Polak, który chciał sojuszu z III Rzeszą. Władysław Studnicki był politycznym prorokiem. W najdrobniejszych szczegółach przewidział klęskę...

Izrael na wojnie. 100 lat konfliktu z Palestyńczykami
Piotr Zychowicz0
Okładka ksiązki - Izrael na wojnie. 100 lat konfliktu z Palestyńczykami

Bez cenzury, upiększeń i mitów. Izrael utopił we krwi Strefę Gazy w odwecie za atak terrorystyczny Hamasu. Pod gruzami zginęło ponad 40 tysięcy ludzi...