Młody Legionista podkręcone łamigłówki

Wyjątkowa książeczka z aktywnościami związanymi z tematyką sportową, w tym piłką nożną, o różnym poziomie trudności i z uwzględnieniem grupy wiekowej odbiorcy oraz jej umiejętności, wspomagające rozwój pamięci, uwagę, koncentrację oraz wyobraźnię.  Młodzi fani Legii znajdą tu

gry i zabawy logiczne wspomagające koncentrację oraz pamięć (labirynty, proste liczenie, wykreślanki, rebusy - np. z którego powstanie hasło ze szkółek piłkarskich: Jestem lepszym każdego dnia itd.);

klasyfikowanie (tworzenie zbiorów przedmiotów ze względu na jakieś cechy wspólne);

szeregowanie (umiejętność tworzenia konsekwentnych serii).

Przewodnikiem po zabawach jest chłopiec o imieniu Kuba (sześciolatek, pasjonat piłki nożnej) oraz dziewczynka i maskotka Legii - miś Kazek.

Miś dodatkowo opowiada w formie krótkich zabawnych ciekawostek o zasadach piłki nożnej, zawodnikach, grze itd. Publikacja skierowana do dziewczynek i chłopców w wieku 4-7 lat lubiących ruch i piłkę nożną, w szczególności zaś do fanów Legii oraz dzieci grających w szkółkach piłkarskich.

Informacje dodatkowe o Młody Legionista podkręcone łamigłówki:

Data wydania: 2016-09-22

Kup książkę Młody Legionista podkręcone łamigłówki

Młody Legionista podkręcone łamigłówki - opinie o książce

Lazurowe Wybrzeże. Udane wakacje. Wydanie 1
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Lazurowe Wybrzeże. Udane wakacje. Wydanie 1

Lazurowe Wybrzeże jest mekką turystyczną Francji. Skaliste, strome brzegi, ustronne piaszczyste zatoki, splendor luksusowych willi i ekskluzywnych hoteli...

Ona i on w wieku dojrzałym. Dolegliwości i choroby
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Ona i on w wieku dojrzałym. Dolegliwości i choroby

Książka poświęcona jest problemom zdrowotnym kobiet i mężczyzn charakterystycznym lub nasilającym się około 50 roku życia. Autorami są polscy, praktykujący...

Kobiety naukowców
Aleksandra Glapa-Nowak