Młody Legionista podkręcone łamigłówki

Wyjątkowa książeczka z aktywnościami związanymi z tematyką sportową, w tym piłką nożną, o różnym poziomie trudności i z uwzględnieniem grupy wiekowej odbiorcy oraz jej umiejętności, wspomagające rozwój pamięci, uwagę, koncentrację oraz wyobraźnię.  Młodzi fani Legii znajdą tu

gry i zabawy logiczne wspomagające koncentrację oraz pamięć (labirynty, proste liczenie, wykreślanki, rebusy - np. z którego powstanie hasło ze szkółek piłkarskich: Jestem lepszym każdego dnia itd.);

klasyfikowanie (tworzenie zbiorów przedmiotów ze względu na jakieś cechy wspólne);

szeregowanie (umiejętność tworzenia konsekwentnych serii).

Przewodnikiem po zabawach jest chłopiec o imieniu Kuba (sześciolatek, pasjonat piłki nożnej) oraz dziewczynka i maskotka Legii - miś Kazek.

Miś dodatkowo opowiada w formie krótkich zabawnych ciekawostek o zasadach piłki nożnej, zawodnikach, grze itd. Publikacja skierowana do dziewczynek i chłopców w wieku 4-7 lat lubiących ruch i piłkę nożną, w szczególności zaś do fanów Legii oraz dzieci grających w szkółkach piłkarskich.

Informacje dodatkowe o Młody Legionista podkręcone łamigłówki:

Data wydania: 2016-09-22

Kup książkę Młody Legionista podkręcone łamigłówki

Młody Legionista podkręcone łamigłówki - opinie o książce

El Greco
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - El Greco

Album przypomina twórczość El Greca w 400 rocznicę jego śmierci. Zawiera syntetyczne informacje i ponad 300 barwnych ilustracji ukazujących życie...

O przywództwie. 10 idei HBR
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - O przywództwie. 10 idei HBR

Steve Jobs, Bill Gates, Barack Obama – tych postaci nie trzeba przedstawiać! Przywódcy, którzy odnieśli sukces i odcisnęli piętno na współczesnym...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk