Miodzio!. Jak założyć ul, hodować pszczoły i produkować własny miód

I ty możesz zostać pszczelarzem!

Z czego składa się ul? Skąd wziąć pszczoły? Kiedy można zebrać pierwszy miód? Oto poradnik zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych pszczelarzy, który zawiera pięćset cennych wskazówek na temat samodzielnego prowadzenia pasieki.

Zaletą pszczelarstwa jest coś więcej niż pyszny i zdrowy miód. To fascynujące i dające mnóstwo satysfakcji hobby, które może przerodzić się w prawdziwą pasję i jest niezwykle ważne dla naszej planety! To właśnie dzięki pszczołom rośliny wydają plony zapewniające 90% pożywienia na świecie. Zakładając własną pasiekę, dokładasz więc swoją cegiełkę do ratowania świata - niezależnie od tego czy mieszkasz na wsi, czy w mieście. Jak zacząć?

Doświadczony pszczelarz, James E. Tew, w poradniku ,,Miodzio!" podpowiada między innymi:

- jak wybrać odpowiedni sprzęt i założyć funkcjonalny ul,

- skąd wziąć pierwsze pszczoły,

- jak zarządzać kolonią,

- w jaki sposób pozyskać miód,

...a nawet jak rozpoznać i leczyć dolegliwości mieszkańców ula.

Poznaj fascynujący świat bzyczących przyjaciół i zostań opiekunem domu szczęśliwych pszczół!

Informacje dodatkowe o Miodzio!. Jak założyć ul, hodować pszczoły i produkować własny miód:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2020-03-25
Kategoria: Hobby
Tytuł oryginału: Wisdom for Beekeepers

Tagi: bóg Ogrodnictwo

Kup książkę Miodzio!. Jak założyć ul, hodować pszczoły i produkować własny miód

Miodzio!. Jak założyć ul, hodować pszczoły i produkować własny miód - opinie o książce

Kyle
T.M. Piro