Mężczyzna od podstaw. Podróż pewnej kobiety do świata mężczyzn i z powrotem

Podobno mężczyznom żyje się łatwiej… Norah Vincent chciała się przekonać, czy to prawda, więc wyruszyła w półtoraroczną podróż w głąb męskiego świata. Z pomocą charakteryzatorki, nauczyciela emisji głosu i trenera na siłowni przeobraziła się w Neda i poznała tajemnice, których istnienia nie podejrzewają nie tylko kobiety, ale nawet sami mężczyźni. Umawiała się na randki z kobietami, grała w drużynie kręglarskiej, chodziła do klubów ze striptizem i wstąpiła do męskiego zakonu. Jako obserwator z zewnątrz zdołała dostrzec rzeczy, których świadomość całkowicie zmienia potoczne wyobrażenia o męskim świecie. Jej książka, napisana dosadnie, ale z wyczuciem, reporterską przenikliwością, empatią i humorem, jest pełna wyrazistych sądów i wolna od stereotypów. To opowieść z pierwszej ręki o tym, jak trudno być prawdziwym mężczyzną…
Dlaczego mężczyźni nie patrzą sobie w oczy?
Co tak naprawdę oznacza męski uścisk dłoni?
Czym w istocie jest męska przyjaźń?
Norah-Ned przekracza granice płci i konfrontuje swoje obserwacje z kulturowymi wyobrażeniami na ten temat. Na zakończenie swego eksperymentu stwierdza: "Teraz wiem, że bycie kobietą to przywilej".

Informacje dodatkowe o Mężczyzna od podstaw. Podróż pewnej kobiety do świata mężczyzn i z powrotem:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne
ISBN: 978-83-75-15003-2

Kup książkę Mężczyzna od podstaw. Podróż pewnej kobiety do świata mężczyzn i z powrotem

Mężczyzna od podstaw. Podróż pewnej kobiety do świata mężczyzn i z powrotem - opinie o książce

Avatar użytkownika - zielony_motyl
zielony_motyl