Mamie na ratunek. Karmienie piersią

Naturalny eliksir życia Zalety karmienia piersią -- fizyczne, emocjonalne, ekologiczne, dietetyczne, ekonomiczne i wizualne Pozbywanie się bólu Dobór diety właściwej dla mamy Kończenie karmienia piersią w odpowiednim momencie

Zdrowie wyssane z mlekiem mamy

Właśnie zostałaś mamą -- może po raz pierwszy, a może już kolejny. Jesteś teraz całym światem pewnej malutkiej istotki. Ukochanym głosem, cierpliwym dostawcą suchych pieluch, parą rąk skłonnych do noszenia w środku nocy oraz... restauracją. Twój biust przestał chwilowo należeć wyłącznie do Ciebie i na kilka miesięcy zyskał większe znaczenie niż urocze wypełnienie dekoltu.

Marzysz o powrocie do pracy i diety sprzed ciąży? Chciałabyś znów nosić bieliznę, która nie ogranicza ruchów? Zaczekaj z tym jeszcze kilka miesięcy! Karmienie piersią jest najwłaściwszym wyborem zarówno dla matki, jak i małego dziecka. Mleko matki zawiera składniki, których nie można znaleźć ani w mleku krowim, ani też w modyfikowanym. A oprócz wpływu na rozwój fizyczny niemowlęcia Twoje ciepło, zapach i bliskość mają doskonałe działanie na psychikę malucha i jego rozwój emocjonalny.

Przyłóż maleństwo do piersi Idealny skład maminego mleka. Zaspokajanie potrzeby ssania. Zwycięstwo nad zaparciami. Dostarczanie przeciwciał. Przyspieszenie obkurczania macicy. Powrót do sił po porodzie.

Książeczki z serii Mamie na ratunek to małe, a jednocześnie wielkie wsparcie dla świeżo upieczonej mamy. Zawierają praktyczne techniki i rady z życia wzięte -- tak potrzebne na każdym etapie wczesnego macierzyństwa. Niezależnie od tego, czy jesteś w opałach, czy też właśnie cieszysz się krótką chwilą spokoju, dzięki tej serii czas spędzany wspólnie z maluchem stanie się przyjemny i pozbawiony problemów. Przekonaj się, że żadna niania nie zastąpi Twojemu dziecku Mądrej Mamy!

Pod redakcją specjalisty:
Kimberly Tweedy jest dyplomowaną pielęgniarką, specjalistką od spraw karmienia piersią oraz akuszerką. Pracuje jako ekspertka i doradca w dziedzinie zdrowia matki i dziecka.

Informacje dodatkowe o Mamie na ratunek. Karmienie piersią:

Wydawnictwo: Septem