CZY DIABEŁ ISTNIEJE NAPRAWDĘ?
Demon może wygrać bitwy. Nawet ważne bitwy. Ale nigdy nie wygra wojny. KS. GABRIELE AMORTH
Toczy się nieustanna walka między BOGIEM a SZATANEM. Dziś, gdy społeczeństwa pochłonięte są egocentryzmem, a jednostkę stawia się ponad prawdą i Bożym prawem, szatan jest coraz częściej traktowany jak postać z baśni, która ma być jedynie straszakiem dla wiernych. Król kłamstwa, wzmocniony tą niewiarą, zdobywa dusze i władzę, osiągając przy tym niespotykaną dotąd siłę. W swojej książce Fabio Marchese Ragona zabiera nas w podróż ŚLADAMI NAJWIĘKSZYCH EGZORCYSTÓW. Przez lata przeszukiwał ściśle TAJNE DOKUMENTY I ARCHIWA, przesłuchiwał świadków i wielu księży, aby odkryć prawdę o budzącej grozę praktyce egzorcyzmów.
Książka Fabia Marchese Ragony jest dziełem dobrze udokumentowanym i niebywale zajmującym. Czyta się ją jednym tchem, a nadto jest niezwykle użyteczna. O. BENIGNUS
FABIO LUCA MARCHESE RAGONA- włoski dziennikarz i watykanista grupy Mediaset. Prowadzi kolumnę Stanze Vaticane na kanale informacyjnym TGcom24 i redaguje blog o tej samej nazwie. Jest autorem wielokrotnie nagradzanego filmu dokumentalnego o Janie Pawle II, Il sorriso di Karol.
Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2022-05-16
Kategoria: Duchowość, religia
Tytuł oryginału: Il mio nome Satana
Przeczytane:2022-08-28, Ocena: 4, Przeczytałem,
Witajcie w te niedzielne popołudnie przychodze do Was z dość nietypową opinią.
Tak dobrze czytacie dziś będzie opinia nie recenzja, ponieważ te książkę trzeba przeczytać żeby zrozumieć.
"Święty Michale Archaniele, wspomagaj nas w walce, a przeciw niegodziwościom złego ducha bądź nam obroną..."
,,Mam na imię Szatan'' to ksiązka opisująca historię egzorcyzmów zaczynając od Watykanu aż po Medjugorje.
Autor zabiera nas w podróż śladami największych Egzorcystów. Przez wiele lat Fabio Marchese Ragona, szukał dowodów, przesłuchiwał świadków i wielu księży aby dowiedzieć się prawdy o budzącj groze praktyce egzorcyzmów.
Nie znajdziecie tu widoków rodem z horroru czyli powykręcanych ciał i innych podobnych zjawisk. Ale znajdziecie tu historie które działy się naprawde.
Jeżeli ktoś lubi takie klimaty, książkę czyta się z zapartym tchem. Nie jest gruba przez co czyta sie ją w parę godzin.
Ja ze swojej strony polecam.
"Egzorcyści zlecają specjalistyczne badania i zasięgają opinii psychologów i psychiatrów właśnie po to, żeby odróżnić potencjalną chorobę psychiczną od opętania".