MAGIC KNIGHT RAYEARTH: TOM 1

Hikaru, Umi i Fuu to trzy nieznające się dziewczyny, przebywające w tym samym czasie na wycieczce w Tokyo Tower. Każda z nich słyszy głos młodej kobiety, wzywającej je do innego świata. Świata pełnego magii i potworów!
Osobą, która je tam przeniosła jest księżniczka Emeraude wierząca, że są Legendarnymi Magicznymi Rycerzami, którzy ocalą ją i jej świat od zagłady. Ale jak takie podlotki jak Hikaru, Umi i Fuu mają pokonać złowrogiego Zagato, skoro do dyspozycji mają tylko dziwną stworka (kluchę) o imieniu Mokona, przypominającą otyłego królika jako swojego przewodnika?!

Informacje dodatkowe o MAGIC KNIGHT RAYEARTH: TOM 1:

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2019-04-10, Ocena: 4, Przeczytałem,

WOJOWNICZKI Z KRAINY MARZEŃ

Wydawnictwo Waneko świętuje właśnie dwudziestolecie swojego istnienia. Z tej okazji postanowiło zaserwować nam dwie serie nieco już zapominanych, ale przed laty jakże popularnych pań z grupy Clamp. Pierwszą z nich była „Card Captor Sakura”, opowieść, która częściowo pojawiła się niegdyś w magazynie „MangaMix”, drugą jest kultowy już tytuł „Magic Knight Rayearth”, który w Japonii po raz pierwszy ukazał się dokładnie dwadzieścia pięć lat temu. Na miłośników Clampa i dobrej fantastyki w klimatach shoujo czeka solidna dawka świetnej rozrywki, którą czyta się jednym tchem.

Wszystko zaczyna się niewinnie – od grupy uczennic zwiedzających Tokyo Tower. Dziewczyny rozmawiają, ekscytują się, plotkują… Wydaje się, że każda, nawet najdrobniejsza rzecz jest jak najbardziej normalna, ale już wkrótce wszystko się zmienia, kiedy wieża rozjaśniona zostaje niezwykłym blaskiem i trzy z nich zostają przeniesione do niezwykłego świata, gdzie ryby latają, a góry unoszą się w powietrzu. Od tej chwili czeka na nie trudne zadanie stania się legendarnymi magicznymi rycerzami. Ten świat bowiem musi zostać uratowany, tak samo jak księżniczka, a zrobić mogą to tylko Ci niezwykli wojownicy. Pytanie jednak czy nastolatki będą w stanie sprostać zadaniu, jakie przed nimi postawiono? I co czeka je w tej dziwacznej krainie?

Całość recenzji na moim blogu: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2019/04/magic-knight-rayearth-1-clamp.html

Tsubasa: RESERVoir CHRoNiCLE tom 22
CLAMP0
Okładka ksiązki - Tsubasa: RESERVoir CHRoNiCLE tom 22

In the Country of Ôto, Syaoran fought his former mentor, Seishirô, and lost badly. Now Seishirô is back, and this time Syaoran is determined not to allow...

MAGIC KNIGHT RAYEARTH: TOM 5
CLAMP0
Okładka ksiązki - MAGIC KNIGHT RAYEARTH: TOM 5

Cephiro zostało zaatakowane. Teraz Legandarni Magiczni Rycerze muszą walczyć by ochronić swoje ukochane Cephiro i jego mieszkańców przed najeźdźcami...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;