Żyj w zgodzie z Kołem Roku i celebruj święto żniw!
Lammas - święto żniw - to sabat obchodzony 1 sierpnia. Jest pierwszym z trzech sabatów żniwnych, podczas którego dziękuje się Ziemi za obfite plony. Wiąże się z celebracją lata oraz pierwszych zbiorów.
Podziękuj za całe dobro, które przyniósł ten rok. Przyjrzyj się swoim osiągnięciom, sprawdź, co się udało, a co jeszcze czeka na realizację. To doskonały moment na uświadomienie sobie, że niektóre rzeczy potrzebują czasu, by wydać owoce.
Dzięki książce poznasz historię i tradycje Lammas, praktyki magiczne, zaklęcia, wróżby i medytacje, które pozwolą ci świętować.
Odkryj sekrety Lammas i czerp korzyści z celebrowania świąt Koła Roku!
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2023-07-12
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Lughnasadh: Rituals, Recipes & Lore for Lammas
Poznaj i wykorzystaj energię Księżyca Rytm zmian, jakim podlega Księżyc każdego miesiąca, związany jest z przepływem energii. Poznanie tego cyklu pozwoli...
Beltane to książka z serii ,,Sabaty", która zgłębia wiedzę na temat tradycyjnych i współczesnych sposobów świętowania sezonowych rytuałów, będących podstawami...
Przeczytane:2023-09-27, Ocena: 5, Przeczytałem,
To czas zbiorów, cieszenia się owocami swojej pracy, poczucie bogactwa, pełni i dobrobytu. Bardzo pozytywny czas ?
W tej kolejnej już książce z serii sabaty możemy poczytać o świecie Lammas, o tym jak było obchodzone kiedyś, jak głęboko tkwiło w kulturze ludzi w różnych zakątkach świata oraz oczywiście opisy tego jak współcześnie jest ono obchodzone.
Autorka zaserwowała też opisy wielu symboli tego sabatu, praktyk i tradycji z nim związanych. Jak w poprzednich tomach serii tu również podano przepisy kulinarne na ten czas, opisy zabaw czy propozycje rękodzieła, a także przykłady medytacji, afirmacji, zaklęć oraz rytuałów.
Dla początkujących czarownic, ale też dla tych, co poszukują wiedzy o kulturze i pogaństwie, ta książka to świetna i treściwa pigułka z informacjami na temat Lammas.
Choć niewielka, to można z niej zaczerpnąć wiele ciekawostek ?a także pomysłów na magiczne praktyki lub po prostu nietypowe, sięgające naszych korzeni, formy spędzania czasu.
Ten pogański roczny cykl bardzo do mnie przemawia, niezmiennie widzę w nim wielką naturalność i zgodność z przyrodą oraz życiem ludzi.
A wydanie, jak zwykle, jest po prostu przepiękne ? w środku zaś wiedza jest dobrze uporządkowana ? polecam ??