Jest to drugie, po liftingu i z dopisanymi kilkoma rozdziałami, wydanie książki Adama Wajraka i Nurii Selvy Fernandez (pierwsze wydanie ukazało się w 2003 roku nakładem wydawnictwa Znak).
Wrona Kra witała prezydenta Busha, kruk Curro upodobał sobie słowa z "k" i "r", jedno szczególnie. Potem były szalone bociany, śpiący jerzyk, cała gromada sów, które nie lubiły jadać nocą, i dwie kuny, które wierzyły w duchy. No i oczywiście wydra Julek, która została holenderskim skarbem narodowym.To tylko niektóre ze zwierząt uratowanych przez lata przez Adama Wajraka i Nurię Selvę Fernandez. Reporter "Gazety Wyborczej" i hiszpańska biolog, która pokochała Puszczę Białowieską, dzielą się z nami pasjonującymi opowieściami z życia ich ulubieńców.
Wydawnictwo: Agora
Data wydania: b.d
Kategoria: Popularnonaukowe
Bardzo mi się podobała ta książka bo bardzo lubię zwierzęta. Podobały mi się opisy sytuacji, styl pisania autora a najbardziej mi się podobały kuny Dino i Momo. Polecam tym którzy lubią śmieszne historie (prawdziwe) o zwierzętach.
Przeczytane:2017-06-24, Ocena: 4, Przeczytałam, Wyzwanie 2017 - 52 książki,
Choć są tu rozdziały o kunach, wydrach, psach, to większość jednak o bocianach i innych ptakach. Część zabawna, ale są także trudne, ciężkie chwile np. śmierć podopiecznego czy atak na opiekunkę.