Ostatnia część ,,Sagi nieskończoności".
Bogini przybyła. Jest uosobieniem dobrej strony Adama Warlocka. Chce przynieść ludziom pokój i stworzyć świat idealny, zwany Rajem Omega. Ma u swego boku Kapitana Amerykę, Spider-Mana i innych ziemskich superbohaterów. Czy zatem jej intencje mogą być nieczyste? Zwłaszcza że przeciwko niej stają Thanos i Mephisto. Silver Surfer, początkowo sprzymierzony z Boginią, również zaczyna nabierać podejrzeń, że Raj Omega może się okazać jedynie iluzją... Czy superbohaterskim drużynom grozi rozłam i w konsekwencji bratobójcza walka?
Autorem scenariusza jest Jim Starlin (,,Rękawica Nieskończoności", ,,Wojna nieskończoności"), a rysunki stworzyli Ron Lim, Tom Raney, Angel Medina i Tom Grindberg.
Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2020-01-22
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: The Infinity Crusade
Książeczka dla dzieci ucząca liczb od 0 do 20, poprzez skojarzenia z barwnymi przedmiotami i zwierzętami umieszczonymi na ilustracjach....
Bretanię, najbardziej na zachód wysuniętą część Francji, oblewają od południa wody Atlantyku, a od północy kanału La Manche. Poszarpane skaliste wybrzeża...
Przeczytane:2020-03-03, Ocena: 4, Przeczytałem,
KONIEC NIESKOŃCZONOŚCI
Po iście rewelacyjnej „Rękawicy nieskończoności” i bardzo dobrej „Wojnie nieskończoności”, naszedł czas na finał tej klasycznej opowieści. Co prawda potem powstał jeszcze jeden event znany jako „Infinity Abyss”, ale to już rzecz na zupełnie inne rozważania. Wracając jednak do „Krucjaty nieskończoności”, chociaż opowieść ta nie do końca zniosła próbę czasu – co było też udziałem poprzednich dwóch tomów – wciąż stanowi kawal świetnego komiksowego wydarzenia, po które warto jest sięgnąć. I to jeszcze jak.
Bogini będąca uosobieniem dobrej strony Adama Warlocka przybywa i niesie ludziom pokój. Ze sobą ma największych ziemskich bohaterów i piękne obietnice. Ale czy naprawdę można jej ufać? Thanos i Mephisto chcą zniweczyć jej plany, wszystko wskazuje na to, że warto pójść za nią, wkrótce jednak pojawiają się wątpliwości. Co tak naprawdę kryje się za rajem bogini? I czy dojdzie do kolejnej wojny?
Całość recenzji na moim blogu: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2020/03/krucjata-nieskonczonosci-jim-starlin.html