Richard Branson - angielski przedsiębiorca, twórca jednej z najlepiej rozpoznawanych marek na świecie - Virgin, to postać niezwykła. Jest nie tylko utalentowanym biznesmenem, o którym mówi się, że wszystko, czego się dotknie, zamienia się w złoto, ale również człowiekiem pełnym pasji, który pragnie, by w każdym podejmowanym przez niego działaniu był element zabawy i przygody. Łowca rekordów, miłośnik ekstremalnych lotów balonem na ogrzane powietrze (jako pierwszy przeleciał nim nad całym Atlantykiem, kilka lat później - przebył najdłuższy w historii baloniarstwa dystans 6700 mil, przelatując nad Pacyfikiem z Japonii do Kanady, zaś podczas próby okrążenia świata o mały włos nie stracił życia), na łodzi Virgin Atlantic Challenger II zdobył dla Wielkiej Brytanii Błękitną Wstęgę - nagrodę za przebycie Atlantyku w jak najkrótszym czasie.
Ta najnowsza, rozszerzona i uaktualniona wersja autobiografii Richarda Bransona błyskawicznie stała się światowym bestsellerem. Nic dziwnego - pełna pasji, humoru i ważnych refleksji, sprawia, że nie można się od niej oderwać.
Początkowo każde z tych indywidualnych przedsięwzięć było dla firmy krokiem w nieznane - przypominało nieco utratę dziewictwa. Ale, w przeciwieństwie do utraty dziewictwa, takie kroki możesz podejmować wielokrotnie, za każdym razem wchodząc w zupełnie inny świat. I tego właśnie zawsze chciałem dla Virgin. I nigdy bym tego nie zmienił. - Richard Branson
Informacje dodatkowe o Kroki w nieznane - Autobiografia:
Wydawnictwo: Natalis