Joga piękna

Młoda twarz przez długie lata? Naturalnie!

Chcemy i potrafimy zadbać o kondycję własnego ciała. W tym zakresie funkcjonujemy coraz lepiej, coraz bardziej świadomie. Wykonujemy specjalne zestawy ćwiczeń zbawiennych dla mięśni brzucha, ud, ramion i pośladków. Pocimy się na siłowniach, w klubach fitness, praktykujemy pod czujnym okiem trenerów personalnych. Wszystko po to, by czuć się dobrze. By dobrze wyglądać. By jak najdłużej zachować w zdrowiu młode, piękne i sprężyste ciało. Dlaczego jednak w tych staraniach skupiamy się na wszystkich jego partiach poza twarzą? Przecież to właśnie na niej oznaki zmęczenia, stresu i przemijającego czasu odbijają się najmocniej.

Zmarszczki, poszarzała cera, oczy bez blasku - nie trzeba się z tym godzić!

Sama natura wyposażyła nas w doskonałe narzędzie pomagające w zachowaniu młodości - są nim mięśnie twarzy. Jest ich ponad pięćdziesiąt i - podobnie jak inne mięśnie - można i trzeba je ćwiczyć, rozwijać, relaksować. Marta Kucińska, konsultantka ajurwedy oraz twórczyni bloga "Joga Piękna", stworzyła autorską, holistyczną metodę pozwalającą naturalnymi metodami zadbać o zdrowy i świeży wygląd. Łączy w niej ćwiczenia mięśni twarzy z treningiem oddychania, elementami diety czy nauką świadomej mimiki. Dzięki praktykowaniu Jogi Piękna zredukujesz zmarszczki, zlikwidujesz podwójny podbródek, poprawisz owal twarzy, a nawet do pewnego stopnia zmienisz jej wygląd poprzez uwydatnienie kości policzkowych czy ust.

Brzmi zbyt pięknie? A jednak. Promienny, młodzieńczy wygląd jest teraz w Twoim zasięgu, trzeba tylko zacząć, a potem konsekwentnie ćwiczyć. Do dzieła!

Informacje dodatkowe o Joga piękna:

Wydawnictwo: Sensus