Język c# dla pasjonatów c/c++

Książka adresowana jest do uczniów szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych (klasy informatyczne), słuchaczy pomaturalnych studiów informatycznych, studentów pierwszych lat studiów, nauczycieli oraz zainteresowanych osób, które trochę znają język C++ (lub są pasjonatami tego języka) i chcieliby nauczyć się programować obiektowo w języku C++ w środowisku C++ BuilderX oraz w języku C# w środowisku C# Builder z wykorzystaniem aplikacji konsolowych. Główną zaletą aplikacji konsolowych jest to, że programista może skoncentrować się głównie na zaprogramowaniu algorytmu bez konieczności budowy złożonych interfejsów komunikacyjnych z użytkownikiem. Książka zawiera 13 lekcji, które w bardzo przystępny sposób omawiają niezbędny, elementarny materiał teoretyczny dla języków: C++ i C# zilustrowany licznymi przykładami w obu tych językach programowania. Dodatkowo programy te zostały podzielone na programy dla początkujących i zaawansowanych, co pozwoli czytelnikowi na większe zindywidualizowanie tempa nauki. Kurs programowania obejmuje następujące tematy: - Wprowadzenie do programowania - Deklarowanie stałych i zmiennych - Operacje wejścia/wyjścia - Proste operacje arytmetyczne - Podejmowanie decyzji w programie - Wielokrotne powtarzanie pewnych sekwencji instrukcji - Tablice - Podprogramy - Przechowywanie powiązanych informacji - Elementy programowania obiektowego - Pliki - Obsługa sytuacji wyjątkowych Na płycie CD-ROM, dołączonej do książki, znajdują się dwa środowiska programistyczne: Borland C++ BuilderX, C# Builder dla Microsoft?.NET, oba w wersji Personal oraz wydruki w postaci gotowych plików wszystkich programów zamieszczonych w tej książce.

Informacje dodatkowe o Język c# dla pasjonatów c/c++:

Wydawnictwo: Mikom
Data wydania: b.d
Kategoria: Popularnonaukowe
ISBN: 83-7279-413-8

Kup książkę Język c# dla pasjonatów c/c++

Język c# dla pasjonatów c/c++ - opinie o książce