Światowy bestseller! 2 miliony sprzedanych egzemplarzy!
Przedstawiona w formie komiksu historia Zbawiciela, Syna Bożego, który przyszedł na świat, by go zbawić. Za sprawą wyrazistych obrazków i krótkich, ale bardzo treściwych, bo starannie przygotowanych tekstów, przenosimy się w czasy Jezusa. Wraz z Nim wędrujemy drogami dawnego Izraela i ścieżkami Biblii, spotykając apostołów i uczniów i przyglądając się cudom czynionym przez Jezusa. W książce znalazły się również objaśnienia pojęć religijnych i dodatkowe informacje o Zbawicielu, apostołach i faktach historycznych.
Wydawnictwo: Promic
Data wydania: 2021-09-10
Kategoria: Komiksy
Tłumaczenie: Agnieszka Domagała, Michał Domagała
W tym niezwykłym komiksie została przedstawiona historia Jezusa z Nazaretu od chwili jego chrztu w Jordanie aż do zmartwychwstania. Wydarzenia te, tak ważne dla chrześcijan, zostały przedstawione w wyjątkowo przystępnej formie, która jest zrozumiała dla dzieci. Dodatkowym atutem książki są krótkie objaśnienia historyczne, wyjaśniające sytuację polityczną Izraela, co tym bardziej pozwala zrozumieć, dlaczego ostatnie dni Jezusa oraz jego męka i ukrzyżowanie wyglądały w ten, a nie inny sposób.
Książkę polecam małym czytelnikom oraz tym większym do wspólnego czytania z najmłodszymi. Można na nowo przeżywać tą niezwykłą i tak ważną historię.