"Jest ser!" to relacje z podróży dziennikarskich po Europie i Polsce w poszukiwaniu smaku serów. Druga część książki to przepisy kulinarne, w których sery są głównymi produktami. Przepisy (a jest ich ponad 200) są przeznaczone na wszystkie posiłki, czyli od śniadania po kolację. Książka zawiera także precyzyjną instrukcję dla amatorów, jak zrobić we własnej kuchni ser długo dojrzewający.
Wydawnictwo: Bernardinum
Data wydania: 2015 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 256
Język oryginału: polski
Tłumaczenie: brak
Nowy poradnik popularnego krytyka kulinarnego i znawcy polskiej kuchni. Opatrzona ilustracjami publikacja stanowi cenne źródło informacji o rodowodzie...
Ile razy zastanawialiśmy się jaką potrawę przyrządzić na uroczysty obiad, czy na kolację dla przyjaciół? Dodatkowym utrudnieniem w dokonaniu takiego wyboru...