"Jest ser!" to relacje z podróży dziennikarskich po Europie i Polsce w poszukiwaniu smaku serów. Druga część książki to przepisy kulinarne, w których sery są głównymi produktami. Przepisy (a jest ich ponad 200) są przeznaczone na wszystkie posiłki, czyli od śniadania po kolację. Książka zawiera także precyzyjną instrukcję dla amatorów, jak zrobić we własnej kuchni ser długo dojrzewający.
Wydawnictwo: Bernardinum
Data wydania: 2015 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 256
Język oryginału: polski
Tłumaczenie: brak
Kim był Lukullus i co lubił jeść? Co robił Rossini, gdy nie komponował, i Talleyrand, który długie lata mącił w polityce europejskiej? Co łączy admirała...
Kuchni włoskiej nie da się poznać ani podczas jednej podróży, ani długiej wizyty w jednym regionie. Każda część Włoch smakuje inaczej. Czego innego skosztujemy...