"Jest ser!" to relacje z podróży dziennikarskich po Europie i Polsce w poszukiwaniu smaku serów. Druga część książki to przepisy kulinarne, w których sery są głównymi produktami. Przepisy (a jest ich ponad 200) są przeznaczone na wszystkie posiłki, czyli od śniadania po kolację. Książka zawiera także precyzyjną instrukcję dla amatorów, jak zrobić we własnej kuchni ser długo dojrzewający.
Wydawnictwo: Bernardinum
Data wydania: 2015 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 256
Język oryginału: polski
Tłumaczenie: brak
Czy wiesz, że mongolscy pasterze piją herbatę z mlekiem i solą, Tybetańczycy do herbaty dorzucają masło, a Kazachowie zachwycają się słoną herbatą ze śmietaną...
Z myślą o zwolennikach mieszanych alkoholi, autor prezentuje sto przepisów na różnorodne drinki. Zainteresowany czytelnik znajdzie tu receptury na klasyczne...