Pozbądź się na zawsze zbędnych kilogramów... Z miłości do siebie.
W książce Jem (to co) kocham i chudnę Karolina i Maciej Szaciłło dzielą się nie tylko przepisami na zdrowe i pyszne dania, ale też wiedzą psychodietetyczną, która pozwoli Ci pozbyć się zbędnych kilogramów na zawsze... Z miłości do siebie.
Karolina przez lata zmagała się ze zbędnymi kilogramami. Diety cud, intensywne treningi. Waga spadała, ale później wracała z nawiązką. Przez 10 lat Karolina zamiast schudnąć przytyła ponad 25 kilogramów. Po poznaniu Macieja, eksperta od zdrowego odżywiania, Karolina zaczęła pracować nie tylko nad zawartością talerza, ale również... głowy. Poddała szczegółowej analizie swoje nawyki i zrozumiała, że je nie wówczas, kiedy pojawia się głód, lecz gdy pojawiają się emocje. Od tego momentu zaczęła pracę nad zmianą myślenia i stylu życia, szukając jednocześnie sposobu odżywiania, który sprawi, że będzie czuła się komfortowo. Udało się jej. Jest szczupła i szczęśliwa.
Teraz czas na Ciebie!
Karolina Szaciłło - dziennikarka, specjalistka od zdrowego trybu życia. Prowadzi warsztaty i szkolenia z zakresu medytacji oraz zdrowego odżywiania. Współautorka, wraz z mężem, Maciejem Szaciłło, poradników dietetycznych, koncentrujących się na zdrowym, oczyszczającym organizm jedzeniu m.in. Jedz i pracuj... nad własnym zdrowiem oraz Detoksy dla zdrowia i urody (Wydawnictwo Zwierciadło).
Maciej Szaciłło - popularny ekspert od zdrowego żywienia oraz ekologicznego typu życia. Wspólnie z żoną, Karoliną Szaciłło, prowadzi liczne kursy, szkolenia i warsztaty zdrowego gotowania, wyjazdowe detoksy oraz zajęcia związane z medytacją i ćwiczeniami oddechowymi . Od lat przygotowuje zdrowe potrawy dla widzów telewizji śniadaniowych. Jest współautorem licznych publikacji poświęconych zdrowiu i oczyszczaniu organizmu.
Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2017-03-15
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 250
Każdy troskliwy rodzic chce, by jego dziecko cieszyło się zdrowiem. Dowiedz się jak dbać o nie w zgodzie z naturą! Najstarszy system medyczny świata -...
Druga część bestsellerowej książki. Jedz i pracuj... to książka dla wszystkich, którzy cały dzień lub jego znaczącą część spędzają poza domem. Dla tych...
Przeczytane:2020-09-20, Ocena: 5, Przeczytałam, Książki XXI wieku, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2020, 12 książek 2020, 52 książki 2020,
Lubię, kiedy autorzy książek potrafią w umiejętny sposób dzielić się swoimi osobistymi reflacjami, uwagami, wskazówkami w momencie powstawania źródeł dotyczących opisywanego przez nich zagadnienia.
Mogę dzięki temu poznać czy dobrze się czują w swojej zawodowej dziedzinie połączonej z pasją i co im daje wspólna praca występująca pomiędzy nimi i czy umieją ze sobą wspólnie pracować, aby uzyskać następnie upragniony efekt pracy ?
Tym razem autorzy książki pt. ''Jem ( to co kocham) i chudnę'' Karoliny i Macieja Szaciłło wspólnie zapraszają Czytelnika, aby mógł poznać ich kulinarny świat i to, co jest dla nich ważne w trakcie wykonywania wybranego przez nich dania.
Po dokładnym zapoznaniu się z tą książką uznałam, że warta przeczytania, gdyż odnalazłam w niej kilka cennych porad, które niebyłe mi znane do tej pory dotyczące przyrządzania moich ulubionych przysmaków.
Można dowiedzieć się z niej, jakie zdrowe właściwości mają, co poniektóre warzywa stosowane przy wszelkiego rodzaju sałatkach.
Ucieszyłam się, że w książce tej mogłam znaleźć przepisy na ciekawe przedstawione sałatki, które lubię wykonywać i zajadać się nimi, gdyż są źródłem zdrowia.
Zwróciłam również szczególnie uwagę w tej książce na dwa elementy, które mi są osobiście bardzo bliskie, a w tym odpowiednie podejście autorów dotyczące głównego omawianego przez nich tematu w tej oto książce oraz udzielane porady przez Panią Emilią Żurek, somatoterapeutkę w III rozdziale – Akceptuje siebie, w którym wyjaśnia fachowym językiem, jak powinien wyglądać nasz posiłek w ciągu dnia, jak zadbać o nastrój, rozwój inteligencji emocjonalnej ciała, jak spożywać kolację w miłym towarzystwie, co mamy zrobić z występującym nocnym głodem?
Spośród zaproponowanych przez autorów dań wybrałam te, które spodobały mi się najprostsze do wykonania, a przy okazji są zdrowe w ich późniejszym konsumowaniu.
Przykład. Chleb ze skiełkowanego ziarna żyta, muesli na przemianę, zielony szejk z siemieniem lnianym, sałata z grillowanych warzyw z ziołami, nadziewane papryki z ryżem i sałatką, sałata z bobem i grzankami, szejk truskawkowo – waniliowy, czekoladowe kulki mamy Krysi, kruche bezglutenowe ciasteczka, frytki z buraków, włoska jarzynowa z ziołami, zupa z zielonej soczewicy.
Wydawnictwu Zwierciadło dziękuje za podarowanie mi do zrecenzowania książki pt. ''Jem ( to co kocham) i chudnę'' autorstwa Pani Karoliny i Macieja Szaciłło.
Polecam przeczytać tę książkę.