Jak to widzą mężczyźni?

Jeśli znacie naszą twórczość, to wiecie, że obaj w swoich tekstach próbujemy pomagać wam w najróżniejszych życiowych sytuacjach. Tworzymy wpisy, które mają pomagać wam przetrwać gorsze momenty i odnaleźć właściwą drogę. Czasem każdy z nas się pogubi i potrzebuje pomocnej dłoni, drobnej wskazówki lub ciepłego słowa, które pomogą wrócić mu na właściwy tor.

Bardzo często, pod wpływem emocji, nie dostrzegamy tego, co dla kogoś patrzącego z boku jest oczywiste. Zwracacie się do nas o pomoc, a my z dystansem możemy przyjrzeć się waszym problemom i kłopotom.

Obaj staramy się na co dzień pielęgnować wartości i zasady, które coraz częściej spychane są na dalszy plan. Wiele osób wobec coraz szybciej pędzącego świata zaczyna uznawać je za staroświeckie i zbędne. Dla nas jednak takie słowa jak wierność, przyjaźń, zaufanie, szacunek i miłość – to wartości święte.

Próbujemy słowami poruszać najważniejsze sprawy, które sami przeżyliśmy. Zależy nam, żeby wielu z was nie popełniło tych samych błędów co my. Często jednak przeżywacie sytuacje, których my nigdy nie doświadczyliśmy.

Każdego dnia wysyłacie do nas prośby o pomoc. Tak właśnie powstała ta książka. Po raz pierwszy postanowiliśmy odpowiedzieć na wasze konkretne pytania i dać odpowiedzi na wasze problemy. W tej książce przeczytacie nasze opinie na temat waszych konkretnych spraw.

Postanowiliśmy również, że będziemy udzielać odpowiedzi osobno. Kierujemy się w życiu bardzo podobnymi zasadami, ale podejście do niektórych kwestii u nas się różni. Uważamy również, że spojrzenie na dany problem z dwóch różnych perspektyw może być bardziej pomocne.

Polecamy przeczytać wszystkie pytania i odpowiedzi, nawet jeśli sytuacja kompletnie was w tym momencie nie dotyczy. Niestety życie jest bardzo nieprzewidywalne i coś, co w tej chwili wydaje się niemożliwe, w pewnym momencie może dotknąć właśnie was. Wtedy życiowe doświadczenie innych osób może okazać się niezwykle pomocne.

Musimy zaznaczyć również, że żaden z nas nie jest ideałem. Obaj popełnialiśmy w życiu różne błędy i braliśmy za swoje czyny odpowiedzialność. Każdy z nas może się pomylić, a najważniejsze jest wyciąganie z tych sytuacji wniosków. Żaden z nas nie jest psychologiem ani socjologiem. Nie kończyliśmy studiów ani kursów, które uczą, jak pomagać innym osobom. Jedyne co możemy wam zaoferować, to szczere opinie i chłodne spojrzenie na wasze sprawy. Traktujcie to jak wsparcie od dwóch przyjaciół, którzy chcą dla was jak najlepiej.

Książkę dedykujemy wszystkim tym, którzy zagubieni zadają sobie wiele pytań i nie potrafią znaleźć na nie odpowiedzi. Jesteśmy tutaj dla was.

Rafał Wicijowski & Tomasz Badura

Informacje dodatkowe o Jak to widzą mężczyźni?:

Data wydania: 2020 (data przybliżona)
Kategoria: Poradniki

Tagi: bóg

Kup książkę Jak to widzą mężczyźni?

Jak to widzą mężczyźni? - opinie o książce

Avatar użytkownika - Anawinkar
Anawinkar