Książka przeznaczona do treningu umiejętności społecznych (tzw. książeczka TUS-owa) związanych z tematyką Dekalogu, przykazania miłości i przykazań kościelnych. Zastosowano w niej zdjęcia scenek, które pokazują, jak przykazania realizują się w naszym życiu. Do każdej scenki przygotowano zestaw pytań, które są tak sformułowane, by dziecko analizowało obrazek od ogółu do szczegółu. Szczególnie dla dzieci autystycznych, które skupiają się na nieistotnych elementach ilustracji, jest to spora trudność. Dzięki takiej formie pracy uczniowie dowiedzą się, w jaki sposób uczestniczyć w życiu społecznym, zachowując przykazania. Książka stanowi bardzo wartościowe uzupełnienie sposobu prowadzenia zajęć z wykorzystaniem kart pracy ,,Dziesięć przykazań" oraz ,,

Informacje dodatkowe o Jak postępować zgodnie z przykazaniami?. Dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2024-03-11
Kategoria: Duchowość, religia

Kup książkę Jak postępować zgodnie z przykazaniami?. Dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi

s. Ewelina Anna Turko CMBB0
Okładka ksiązki - Dziesięć przykazań. Karty pracy dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi i trudnościami w komunikowaniu się

Karty pracy przygotowane z myślą o wszystkich, dla których istotne jest religijne wychowanie dzieci i młodzieży z niepełnosprawnością intelektualną. Za...

s. Ewelina Anna Turko CMBB0
Okładka ksiązki - Poznaję Jezusa. Karty pracy dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi i trudnościami w komunikowaniu się. Z symbolami PCS. Część 1.

Prezentowane karty pracy są częścią pakietu edukacyjnego dla uczniów o specjalnych potrzebach edukacyjnych, opracowanego jako pomoc w przygotowaniu ich...