Inwestycje

Inne wydania:

Inwestycje Herberta B. Mayo to najlepszy i najbardziej rozpoznawalny podręcznik w Stanach Zjednoczonych, który doczekał się 11 wydania. W publikacji poruszone są najważniejsze tematy dotyczące inwestowania; opisane wszystkie instrumenty finansowe, metody ich wykorzystania i zarządzania całym portfelem inwestycji oraz jego optymalizacją. Książka jest napisana w taki sposób, że prowadzi Czytelnika od tematów podstawowych do coraz trudniejszych. Każdy rozdział kończy się podsumowaniem i przykładami, które powiązane są z zadaniami. Jest to doskonałe źródło wiedzy dla studentów studiów podyplomowych i MBA.

Ta wyjątkowa pozycja jest również przydatna dla praktyków: menedżerów działów finansowych przedsiębiorstw działających we wszystkich branżach oraz inwestorów indywidualnych, zarówno początkujących, jak i zaawansowanych. Przedstawione tematy pozwalają zrozumieć mechanizmy rządzące rynkami finansowymi na tyle dobrze, by móc samemu świadomie i z zyskiem pomnażać kapitał.

Autor - Herbert B. Mayo - jest uznanym autorytetem z dziedziny inwestycji na świecie. Wykłada na Collegu New Jersey. Za swoje publikacji był wielokrotnie nagradzany.

Informacje dodatkowe o Inwestycje:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN