Insygnia nocy

Makabryczne zbrodnie, mające miejsce w samym środku miasta, brutalnie burzą spokój bezdomnego mężczyzny i miłej pracowniczki sklepu. Nagle tych dwoje zostaje wplątanych w wyjątkowo niebezpieczną grę. Seria zbrodni wstrząsnęła opinią publiczną. Nikt nie wie, kto atakuje niewinnych ludzi i jakie są motywy makabrycznych zabójstw. W cieniu tych wydarzeń rodzi się uczucie między samotnym, bezdomnym mężczyzną a miłą dziewczyną pracującą w sklepie. Quincy nie wie, że pozornie bezwartościowy prezent, który kupuje dla ukochanej na bazarze, wplącze ich oboje w niebezpieczne wydarzenia, a na niego samego rzuci straszne podejrzenia, jakoby on właśnie był mordercą. Czy uczucie, które zaczyna łączyć go z nowo poznaną dziewczyną wytrzyma tak ciężką próbę? Czy ukochana mu zaufa? Czy uwierzy w jego niewinność, gdy wszystkie fakty dotyczące zbrodni zdają się świadczyć przeciwko niemu? Wydawnictwo Psychoskok, 2012

Informacje dodatkowe o Insygnia nocy:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Psychoskok
Data wydania: 2012 (data przybliżona)
ISBN: 978-836-354-829-2

Kup książkę Insygnia nocy

Insygnia nocy - opinie o książce

Jestem wzrokowcem. Moja uwagę przyciągnęła okładka. Reszta okazała się przeciętna. Trudno mi uwierzyć , że jeden bezdomny ofiaruje drugiemu bezdomnemu spora kasę. A i forma zawarcia znajomości Quincego z Jane jest mocno naciągana. Sama książka byłaby lepsza gdyby nie ten ckliwy wątek miłosny. Dopiero koniec , w którym autor pokazał do czego może doprowadzić zwykła ludzka chciwość mnie trochę bardziej zaciekawiła.

Avatar użytkownika - agnieszka3201
agnieszka3201