Inkwizycja. Grzechy przeszłości

Zanurz się w dystopijnej wizji świata, gdzie człowieka traktuje się jak pionka w grze, która nie przewiduje wygranych.

Ziemia - taka, jaką znamy - na skutek boskiego gniewu przestała istnieć. Ale po tysiącach lat ludzkość się odrodziła. Jednak nie może już sama decydować o swoim losie. Władzę na świecie przejęły totalitarne rządy. By chronić ludzkie ciała i dusze powołano Święte Oficjum, nazywane Inkwizycją. Jednym z przedstawicieli tej organizacji jest Witeldon Walszarti, który stoi na straży miasta Spero. Inkwizytor jest mściwy i bezlitosny w swych osądach. Wkrótce jednak mężczyzna ze swoimi ludźmi rozpoczyna długą podróż, by poznać prawdę o świecie, w którym żyje. Gdzie go zaprowadzi i co odkryje?

Grzechy przeszłości należą do serii "Inkwizycja". To idealna lektura dla fanów "Gry o Tron".

Informacje dodatkowe o Inkwizycja. Grzechy przeszłości :

Avatar użytkownika - magdalenagrzejszczyk
magdalenagrzejszczyk
Przeczytane:2024-03-01, Ocena: 5, Przeczytałem,

🪽🪽🪽🪽Recenzja 🪽🪽🪽🪽

Witold Skrzydlewski " Inkwizycja. Grzechy przeszłości "
@strzaskanywieloswiat_witolda

Seria : Inkwizycja

Wydawnictwo :Saga Egmont

🪽🪽🪽🪽🪽🪽🪽🪽🪽🪽🪽

" - Gdy serce twoje prowadzi ręce, każdy gest będzie rzeźbił legendę o twym oddaniu. Patrz na świat oczami pełnymi światła. Rozprrosz mrok obłudy i iluzji. Bądź prawdą, która wypali każde kłamstwo. Amen - zakończyła modłę, wycelowała i nacisnęła spust.
Srebrna jaskółka opóściła gniazdo, zwiastując odrodzenie... "

" Inkwizycja. Grzechy przeszłości" to debiut autora i niezwykle wciągający powieść dark fantasy , który od samego początku wciąga czytelnika w świat pełen tajemnic i napięcia..

Styl autora jest opisowy i pełen emocji, co sprawia, że trudno oderwać się od lektury..
Autor przedstawia nam dystopijną wizję świata, gdzie ludzkość musi radzić sobie w totalitarnych reżimach i jest traktowany jak pionek w grze ..

Opisuje również bohatera, Witeldona Walszartiego, który jest bezlitosnym inkwizytorem.. To tylko wierzchołek góry lodowej, ponieważ tekst jest pełen zagadek i tajemnic, które sprawiają, że czytelnik chce poznać więcej..

Jestem pod wrażeniem klimatu i atmosfery, które autor potrafi stworzyć.. Napięcie jest namacalne, a opisy są tak obrazowe, że można się wczuć w świat przedstawiony..

Postacie są również bardzo dobrze rozwinięte. Mają głębię i złożoność, co pozwala nam zrozumieć i przeżywać ich dylematy..

Nie mogę też nie wspomnieć o zaskakujących zwrotach akcji, które trzymają czytelnika w napięciu i sprawiają, że historia staje się jeszcze bardziej intrygująca..

No i jeszcze jedna rzecz, która sprawia, że ta książka jest wyjątkowa - zawiera piękne ilustracje! To dodatkowy element, który wzbogaca czytelne doświadczenie.. Ilustracje są przemyślane i doskonale oddają atmosferę opisywanych scen.. Dodają one też wizualnego uroku i sprawiają, że czytanie staje się jeszcze bardziej przyjemne.. To naprawdę świetne uzupełnienie do już wciągającej historii..

" Dlaczego tak dużo spoczywa w moich rękach? Mówią, że najsilniejszy jad wydostaje się z najpiękniejszych ust, a największy cień znajduje się tam, gdzie najjaśniejsze światło... Dlatego władza absolutna musi być zarezerwowana dla tych, którzy nie boją się dokonać wyboru. Nawet jeżeli żadna z opcji nie jest dobrym rozwiązaniem... "

Ziemia, tak jak ją znamy, przestała istnieć z powodu boskiego gniewu.. Po tysiącach lat ludzkość odrodziła się, ale teraz nie ma już kontroli nad swoim losem.. Totalitarne rządy przejęły władzę na świecie, a do ochrony ciał i dusz ludzi powołano organizację zwana Świętym Oficjum, czyli Inkwizycją..

Głównym bohaterem jest Witeldon Walszarti, który jest jednym z przedstawicieli Inkwizycji i stoi na straży miasta Spero.. Jest on znany ze swojej mściwości i bezlitosności w osądzaniu innych..
Jednak pewnego dnia Witeldon wraz ze swoimi ludźmi wyrusza w długą podróż, aby poznać prawdę o świecie, w którym żyją..

Podczas tej podróży Witeldon odkrywa wiele tajemnic i niesamowitych faktów.. Spotyka różne postacie i staje w obliczu niebezpieczeństw.. Jednak nie tylko demony i potwory są mu przeciwni, ale także źli ludzie..

Witeldon i jego towarzysze muszą zmierzyć się z różnymi wyzwaniami i zagrożeniami, ale nieustępliwość i determinacja sprawiają, że nie poddają się..

Kyle
T.M. Piro