Indywidualne programy, smaczne przepisy, zdrowie bez farmakologii.
PRZEŁOMOWY AUTORSKI PROGRAM ODZYSKANIA RÓWNOWAGI HORMONALNEJ
Cierpisz na PCOS, Hashimoto lub endometriozę?
Zmagasz się z kandydozą, menopauzą czy PMS?
A może masz problem z utrzymaniem wagi, wahaniami nastroju i zmęczeniem?
W Twoim ciele zachodzą nieustanne zmiany, którym często towarzyszą dolegliwości i złe samopoczucie. Ogromny wpływ na funkcjonowanie organizmu i zachowanie równowagi hormonalnej ma sposób życia i odpowiednie żywienie. Dbanie o zdrowie jelit, wątroby czy trzustki rzeczywiście przekłada się na jakość życia i funkcjonowanie mózgu.
Magdalena Wszelaki po latach pracy z pacjentkami borykającymi się z różnymi schorzeniami, opracowała autorski plan pomagający odzyskać równowagę hormonalną. Na swojej stronie HormoneBalance.com udziela rad tysiącom kobiet. Stawiając na dobrze dobraną dietę oraz zadbanie o przestrzeń wokół siebie, pomaga im osiągnąć zdrowy balans.
Nie wierzysz, że to możliwe? W łatwy i przyjemny sposób przekonaj się sama!
W tej książce znajdziesz:
• test sprawdzający z jakimi problemami hormonalnymi się zmagasz
• niezbędne informacje o hormonach i ich funkcjonowaniu w Twoim organizmie
• opisy czynników, które mają wpływ na Twoją równowagę hormonalną
• 11 dwutygodniowych planów żywieniowych dla dwóch osób
• 125 przepisów, które stymulują właściwą pracę hormonów
Magdalena Wszelaki – farmaceutka, dietetyczka, ekspertka ds. hormonów i żywienia. Założycielka serwisu HormoneBalance.com. Mieszka w Colorado.
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2020-03-11
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Dobre i praktyczne podpowiedzi zdrowotne dla każdej kobiety niezależnie od wieku. Magdalena Wszelaki - ekspert ds. hormonów i żywienia tłumaczy jak funkcją hormony i jak utrzymać je w odpowiedniej formie dla naszego zdrowia. Bardzo podobało mi się to, że autorka wgłębia się w temat dzięki czemu każdy ma szansę odpowiednio dobrać informacje do swojej osoby. Tutaj chodzi o nasze indywidualne zdrowie, a ile przypadków tyle chorujących kobiet. Książka zawiera mnóstwo szczegółów na temat zrównoważenia hormonów. Zdecydowanie również na plus, że od razu po przeczytaniu ksiązki możemy wprowadzić w życie plan dietetyczny proponowany przez autorkę. Jest tu mnóstwo jadłospisów odpowiednich dla ludzi np. z niedoborem estrogenu, z problemami z progesteronem itp. A co najlepsze możemy sami się zdiagnozować dzięki testowi na początku książki. Naprawdę wiele się z tego tytułu dowiedziałam nowych rzeczy i polecam ją wszystkim w moim otoczeniu. Polecam też Wam! Zwłaszcza jeśli od lat zmagacie się z wypadaniem włosów, łupieżem, bólami brzucha, opuchlizną, podkrążonymi oczami. No po prostu jest tu wyjaśnienie co może powodować te dolegliwości, jak to sprawdzić i co zrobić, by się wyleczyć. Krótko, zwięźle i na temat, a to naprawdę rzadko zdarza się w tego typu książkach.
Bardzo solidna książka o hormonach, którą polecam każdemu, kto myśli o tym, żeby najpierw spróbować samemu rozwiązać problemy zdrowotne. Autorka uporządkowała masę ciekawostek o składnikach odżywczych, dietach, hormonach i ludzkim organizmie. Rzetelna, lekko podana wiedza. Przepisy brzmią pysznie i nie wyglądają na trudne do przygotowania. Teraz pora wprowadzić rady w życie i świadomie się odżywiać. Według autorki to nam zapewni zdrowie i mnie osobiście przekonała do zmian. Pięknie wydana!
Przeczytane:2022-06-18, Ocena: 3, Przeczytałam, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2022, 52 książki 2022, 26 książek 2022, 12 książek 2022, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2022 roku, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu - edycja 2022,
Być może pamiętacie tę książkę, jak było o niej głośno. Słychać było zachwyt i polecenia jej przeczytania. Dałam ponieść się fali i kupiłam ją. Czekała na stosie hańby na swoją kolej.
Przeczytałam ją jakiś czas temu i spodziewałam się wielkiego wow. Nie było go. Czy tylko mi nie podpasowała? A może ktoś z Was również trochę się zawiódł?
Oczywiście każda opinia to subiektywne odczucie. Tym razem wielkiej miłości nie ma. 🙁
Nie znalazłam w niej nic odkrywczego, przynudziła mnie i po miesiącu od przeczytania pamietam z niej tyle co nic.