Przeredagowane, poprawione i poszerzone wydanie powieści SF, która nie zdobyła uznania w świecie miłośników fantastyki, natomiast spotkała się z zainteresowaniem czytelników spoza tego środowiska.
W tomie znalazły się także opowiadania i wspomnienia Autora, antologia Jego wierszy, wywiad z Autorem oraz szereg ciepłych wspomnień z Polski, Ukrainy, USA i Rosji o samym Jacku i współpracy z nim.
Tom poprzedza Wstęp autorstwa Luizy "Evivy" Dobrzyńskiej i Jacka "Franco" Horęzgi.
Zamyka zaś dodatek publicystyczno-krytyczny "Formy z Chaosu".
Całość jest uhonorowaniem życia i twórczej pracy bardzo niepełnosprawnego miłośnika literatury, który poruszając się niepewnie na swoich nogach po niezbyt przystępnym dla niego świecie, zabrał wielu ludzi do Gwiazd. Na największą przygodę ich młodości.
Całość, to 674 strony na papierze creme 2.0, z cudowną okładką i wstępem dwojga osób, dzięki którym wydawnicza mrzonka stała się faktem. Flagowy projekt naszego wydawnictwa, powstałego w strukturach fundacji statutowo zajmującej się rehabilitacją społeczną i zawodową osób niepełnosprawnych i wykluczonych z innych przyczyn, poprzez tworzenie dla nich miejsc pracy w sektorach związanych z animacją kultury, antropologią społeczną, ochroną zdrowia i mienia oraz edukacją. Serdecznie pozdrawiamy - Zespół Odmiennych Stanów Fantastyki OdeSFa - Wydawnictwa z Duszą
Wydawnictwo: Odesfa
Data wydania: 2022-10-24
Tytuł oryginału: Gwiezdne Szczenię. Antologia Osobista
XXVII wiek. Ludzie od lat żyją w pokoju, w ustroju komunistycznym. Od jakiegoś czasu wysyłają też w kosmos statki załogowe (o napędzie nadświetlnym), które...