Grzech śmiertelny

"Grzech śmiertelny" Marii Grund to szwedzka powieść kryminalna w najlepszym wydaniu. Jeśli jesteś fanem mrocznego, surowego klimatu szwedzkich powieści i jesteś gotowy na śledztwo, w którym pojawia się więcej pytań niż odpowiedzi, ta książka jest dla Ciebie.

Młoda dziewczyna popełnia samobójstwo, decydując się na wejście do wody w kamieniołomach. Nie jest to zbyt powszechny sposób na odbieranie sobie życia w naszych czasach, ale nagrania z monitoringu absolutnie wykluczają udział osób trzecich. Była zupełnie sama. Jednak dwie policjantki, Eir i Sanna, postanawiają przyjrzeć się tej sprawie, mimo że wszystko jest tutaj dość oczywiste. Kadr po kadrze, oglądają ujęcia z miejsca zbrodni, kiedy zauważają, że w brudnej wodzie tuż obok zwłok znajduje się maska lisa. W nadmorskim miasteczku dochodzi do serii okropnych morderstw i nawet postawienie w stan gotowości całej miejscowej policji nie pozwala na złapanie mordercy. Na jaw wychodzą tajemnice ukrywane przez pozornie spokojną społeczność, a wszystko wskazuje na to, że seria zabójstw na coś wspólnego z samobójstwem dziewczyny.

Informacje dodatkowe o Grzech śmiertelny:

Wydawnictwo: Feeria
Data wydania: 2022-01-07
Tytuł oryginału: Dodssynden
Tłumaczenie: Agata Teperek

Kup książkę Grzech śmiertelny

Grzech śmiertelny - opinie o książce

Avatar użytkownika - gania
gania
Przeczytane:2024-03-11, Ocena: 4, Przeczytałem, Mam, 104 książki 2024, 52 książki 2024,
Kyle
T.M. Piro