GRASS KINGS TOM 3

Nielegalne Królestwo stara się obronić przed równoczesnymi atakami z zewnątrz i od wewnątrz. Robert stał się maniakalnym, paranoicznym despotą, Bruce przebywa na wygnaniu, a Ashur wciąż nie może wziąć się w garść. Bracia muszą jednak zapomnieć o problemach i dzielących ich różnicach, żeby wspólnie bronić najważniejszej dla nich sprawy.

Informacje dodatkowe o GRASS KINGS TOM 3:

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2019-06-12, Ocena: 4, Przeczytałem,

KONIEC POŚRÓD TRAW

Finał „Grass Kings” nadszedł wielkimi krokami. Seria, choć krótka, okazała się jednak intensywnym i bardzo przyjemnym doświadczeniem. Całość może i nie ustrzegła się drobnych błędów, ale za to urzekła klimatem, wykonaniem i prostym, ale jakże chwytliwym pomysłem na akcję. Teraz, po ostatnim tomie, śmiało mogę powiedzieć, że jestem usatysfakcjonowany i nie żałuję ani chwili czasu spędzonego w Królestwie Traw.

Zaczęło się lata temu na styku dwóch pokoleń. Hubert Sr. został wówczas szeryfem Cargill, jego zastępcą zaś stał się jego syn. I to wtedy w mieście wypłynęło pierwsze ciało. Niestety zwłoki nie były jednorazowym wypadkiem, a zapowiedzią. Ginęły kolejne osoby, nikt nie wątpił, że oto pojawił się seryjny morderca, a jego działania dotknęły także okoliczne miasta – Raven i, oczywiście, Królestwo Traw. Sama sprawa, jak i metody radzenia sobie z nią poróżniły ojca i syna, poróżniły też mieszkańców i same miasta….
… a teraz paranoja trwa. Spirala szaleństwa i przemocy nakręca się coraz bardziej, a działania ludzi prowadzą do coraz poważniejszych konsekwencji. Gdy niektórzy szykują się na wojnę z federalnymi i starają się zaangażować do działania bogacza, który nie chciałby kontaktów z władzą, a który mógłby dostarczyć im broń, inni zmagają się z problemami osobistymi. Gdy kulminacja wydarzeń zbliża się wielkimi krokami, trzej bracia będą musieli połączyć siły i zawalczyć o to, co jest dla nich ważne. Co jednak wyniknie z tego wszystkiego? Kto przeżyje a kto zginie? Kto jest mordercą? I jakie jeszcze sekrety skrywają Królestwo Traw i jego mieszkańcy?

Całość recenzji na moim blogu: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2019/06/grass-kings-3-matt-kindt-tyler-jenkins.html

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;