Gotuj i chudnij. Najsmaczniejszy sposób, by zrzucić jeden rozmiar

Harry, Gizzi, Sal i Sophie - miłośniczki jedzenia, dla których gotowanie to pasja. Dzielą się fachową wiedzą na temat zasad żywienia, przepisami i recepturami na smakowite dania. Uczą, jak przyrządzić ulubione, pachnące, apetyczne i szybkie potrawy, i chudnąć.

Pokazują jak proste zamienniki wysokokalorycznych dań, pozwalają na skuteczną redukcję zbędnych kilogramów. Mobilizują do zmiany przyzwyczajeń żywieniowych. Udowadniają, że zasada wszystko albo nic wcale nie jest skuteczna, a odchudzanie nie musi łączyć się z wyrzeczeniami i umartwianiem.

Wypróbowałyśmy nasze ulubione przepisy. Opracowałyśmy rozmaite sztuczki i podpowiedzi, wskazałyśmy zamienniki, które można wykorzystać, by potrawy nie grzeszyły nadmiarem kalorii. Jesteśmy ekspertkami od jedzenia, przestrzegamy więc wysokich standardów. Być może zabrzmi to nieskromnie, ale potrawy zaproponowane w tej książce są co najmniej tak samo smaczne jak ich wysokokaloryczne oryginały. A może nawet... Zresztą, przekonajcie się same. Ponieważ kochamy wyzwania, stworzyłyśmy receptury z wykorzystaniem smaków i składników, które was zaskoczą. Przyrządzanie naszych dań nie wymaga wiele wysiłku, a przy okazji dowiesz się, czym zastępować ulubione potrawy kupowane na wynos, dania-uspokajacze, przekąski i desery. A wszystko bez liczenia kalorii, podejrzanych wynalazków kulinarnych i suplementów, a także bez wyrzeczeń i gimnastyki wyciskającej ostatnie poty. Zamiast tego rozkoszowanie się smakiem, zadowolenie i luźne ciuchy. Podane w książce przepisy zawierają wartość kaloryczną, czas przygotowania oraz komentarz autorek do przepisu.

Informacje dodatkowe o Gotuj i chudnij. Najsmaczniejszy sposób, by zrzucić jeden rozmiar:

Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2010-09-22
Kategoria: Kuchnia
Tytuł oryginału: Cook Yourself Thin: The Delicious Way to Drop a Dress Size
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Jadwiga Szczupak

Kup książkę Gotuj i chudnij. Najsmaczniejszy sposób, by zrzucić jeden rozmiar