Gianca

Tom 0.5 cyklu Kraina Martwej Ziemi

Posłuchajcie Arka Olsona, który z dryfującej wśród chmur wyspy trafił na pokład latającego okrętu. Opowie wam, jak z chłystka zmienił się w powietrznego pirata, co burzom się nie kłania. Opowie o żaglach, które wypełnia wiatr, o prętach burzowych wysuniętych przez ambrazury i o ventusach, z którymi żeglują płanetnicy. Ale przede wszystkim opowie o swym wielkim marzeniu, aby zajrzeć pod dno powietrzne, którego przekroczyć nie sposób. Witajcie na pokładzie Gianki. Oprzyjcie się wygodnie o reling i nadstawcie uszu.

Informacje dodatkowe o Gianca:

Wydawnictwo: Sine Qua Non
Data wydania: 2017-03-17
Tłumaczenie: brak

Kup książkę Gianca

Gianca - opinie o książce

Avatar użytkownika - Roksana
Roksana
Przeczytane:2020-01-15, Ocena: 3, Przeczytałam, 2020, 52 książki 2020, Fantasy, E-booki,

Arek Olson z dryfującej wśród chmur wyspy trafił na pokład latającego okrętu. Opowiada jak z chłystka zmienił się w powietrznego pirata.

"Gianca" Jacka Łukawskiego należy do cyklu "Kraina martwej ziemi" jest to 0.5 tom tego cyklu.

Zawiera zaledwie trzydzieści stron. Jednak każda z nich przepełniona jest ogromnymi odczuciami i wrażeniami bohatera. Przynajmniej w moim odczuciu.

Powieść należy do fantastyki.

Nie jest to do końca typ za którym przepadam, ale zdecydowanie miło mi się czytało.

Avatar użytkownika - liver_
liver_
Przeczytane:2021-02-22, Ocena: 4, Przeczytałem, 12 książek w 2021 roku,
Podszept
Jacek Łukawski0
Okładka ksiązki - Podszept

Śmierć młodziutkiej kieleckiej influencerki sprawia, że prokurator Arkadiusz Painer będzie musiał zmierzyć się z technologią i światem, których...

Odmęt
Jacek Łukawski0
Okładka ksiązki - Odmęt

Dziennikarz Damian Wolczuk ma ogromnego pecha. Jego życie prywatne wali się w gruzy, później traci pracę i przegrywa proces o zniesławienie. W poszukiwaniu...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk